مدیران قاطع چه ویژگیهایی دارند؟
در یکی از مطالب پیشین به این موضوع اشاره کردیم که گاهی اوقات عدم قاطعیت بهتر از قاطعیت است اما همیشه اینگونه نیست و افراد قاطع با ویژگیهای خود سودمندیهایی را به همراه دارند.
آنان نسبت به احقاق حق خود توانایی و تمایل بیشتری دارند، اما به گونهای عمل میکنند که دیگران نیز به حق خود برسند، این افراد برخلاف افراد کمرو، از تعارض فرار نمیکنند. اما با افراد پرخاشگر نیز شباهتی ندارند. برخورد این افراد نسبت به تعارض منصفانه است. اعتقاد دارند که نقش و کمک آنان، به اندازه نقش و کمک دیگران ارزشمند است. اطمینان درونی این افراد موجب میشود تا آنچه میخواهند یا آنچه احساس میکنند را به طور آشکار بیان کرده و از طریق ایجاد توافق متقابل و قابل قبول، تعارض را حل کنند.
حالات و حرکات غیرکلامی آنان در حین سخن گفتن، ناشی از اعتماد به نفس و توأم با آرامش است. مدیران قاطع صریحاند و بی آنکه از موضوع مورد نظر شانه خالی کنند، با صداقت بر روی آن توافق کرده و یا آن را رد میکنند.
ارتباط چشمی آنان با افراد، بسیار خوب است. و آهنگ صدایشان بیش از آنکه سبب تضعیف گفتههایشان شود، موجب تقویت آنهاست. افراد قاطع به دنبال ملاحظه حقوق دیگران و در عین حال گرفتن حق خود هستند. هدف افراد قاطع رعایت عدالت برای تمامی طرفهای درگیر است. علایم رفتارهای افراد قاطع به شرح زیر است:
واکنش نشان دادن به لحنی دوستانه، اما قاطع.
برقراری تماس چشمی حاکی از اطمینان خاطر بدون خیره شدن.
ابراز احساسات و عقاید خود.
بها دادن به خود و نرنجاندن دیگران.
داشتن ژستهای مثبت و راحت.
توانایی و قاطعیت تصمیمگیری.
گفتن آنچه که فکر میکنند یا میخواهند به دیگران، اما در زمان مناسب.
به احساسات سایر افراد توجه میکنند و به دیدگاههای آنان گوش فرا میدهند.
به شیوهای رسا و شمرده صحبت میکنند.
احساس برابری با دیگران میکنند.
با استفاده از رفتارهای قاطع شاید فرد همیشه به خواستههای خود نرسد، اما حداقل میداند که کارش را به درستی انجام داده است.
(منبع: رفتار سازمانی مثبت تألیف دکتر علی نصر اصفهانی و مهدی نصر اصفهانی)
دیدگاهتان را بنویسید