در ادامه ی سری مقالات کسب مهارت سخنرانی مطلب زیر را دنبال کنید.
۴. تمرین! تمرین! تمرین!
آخرین نکته ای که باید به آن اشاره کنم این است که تمرین کنید. بهترین راه برای تقویت اعتماد به نفس در هنگام سخنرانی این است که تمرین کنید. روزولت می گوید: هر آدم تازه کاری، ممکن است قبل از شروع سخنرانی به حالت هیجان و فشار عصبی دچار شود. این حالت با کمرویی و شرم فرق دارد. یعنی معمولا زمانی که فرد می خواهد در مقابل جمع سخن بگوید رخ می دهد. در این گونه مواقع فرد باید به اعصاب خود مسلط شود و خونسردیش را حفظ کند. و این کار فقط با تمرین میسر می شود. یعنی دائم باید تمرین کند تا این رفتار در او به صورت عادت در آید.
آیا می خواهید به طور قطع ترس و وحشت از سخنرانی در جمع را از وجود خود بیرون کنید؟ پروفسور رابینسون در کتاب ساختمان مغز می گوید: «ترس، از نادانی و عدم اطمینان ناشی می شود.»
اما چه چیزی باعث تردید و عدم اطمینان می شود؟ این موضوع که از قابلیتهای خود خبر ندارید و این نیز به خاطر عدم تجربه ی شماست.
وقتی که عمل کنید و تجارب موفقی به دست آورید آنگاه ترس شما نیز از بین می رود. «برای یاد گرفتن شنا، باید به درون آب بپرید.» به اندازه ی کافی کتاب خوانده اید اکنون باید به عمل بپردازید.
برای شروع تجربه بهتر است موضوعی را برای سخنرانی خود استفاده کنید که اطلاعات کافی و دقیقی از آن داشته باشید. متن سخنرانی را چند بار تمرین کنید. سپس آن را جلوی دوستان یا گروهی از افراد که مایل به شنیدن آن هستند ایراد کنید. این کار را جدی بگیرید. به هر حال سخنرانی بدون تمرین غیر ممکن است. همان طور که بدون تمرین نمی توان شنا کردن را آموخت. اگر همه ی کتابهای مربوط به فن سخنرانی را هم بخوانید نمی توانید سخنران شوید.
از برنارد شاو، طنزنویس معروف پرسیدند: «سخنرانی با این قدرت و مهارت را چگونه آموختی؟» گفت: همان طور که اسکی کردن را آموختم. یعنی آن قدر تمرین کردم و زمین خوردم و مضحکه ی دیگران شدم تا به این کار عادت کردم.»
برنارد شاو در جوانی خیلی خجالتی بود. وقتی می خواست به ملاقات کسی برود، بارها توی خیابان بالا و پایین می رفت تا خسته می شد و بالاخره در خانه را میزد. خودش می گوید: «فکر نمی کنم کسی به اندازه ی من از شرم و خجالت رنج برده باشد.»
او برای از بین بردن هراس و شرم خود از صحبت در میان جمع، تلاش بسیار کرد. در جلسات مختلف شرکت کرد و درباره ی مسائل گوناگون به بحث و جدل پرداخت. بعد از پیوستن به سوسیالیسم، درباره ی آن سخنرانیهای بسیاری ایراد کرد و بالاخره به یکی از بزرگترین سخنرانان قرن بیستم تبدیل شد. شما نیز باید هر جا که موقعیتی برایتان فراهم می شود به سخنرانی بپردازید. در هر جمعی که هستید سعی کنید سخن گفتن را تمرین کنید.
منبع : آیین سخنرانی (دیل کارنگی)
سری مقالات کسب مهارت سخنرانی را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید