قدرت بیان : روش برف پاک کن و روش دایره ها
- روش برف پاک کن
برای طراحی سخنرانی تان می توانید از روش «برف پاک کن» هم استفاده کنید. همان طور که می دانید شما هم نیم کره چپ دارید، هم نیمکره راست. نیمکره چپ توسط حقایق و اطلاعات و نیمکره راست توسط احساسات، داستان ها، نقل قول ها و مثال ها فعال می شود. استفاده از این روش بسیار ساده است:
حقیقتی را بیان کنید و آن را با یک داستان ادامه بدهید. حقیقت دیگری بیان کنید و آن را با یک نقل قول ادامه بدهید. سپس حقیقت دیگری را بگویید و برای آن هم مثالی بیاورید. در ادامه با بیان حقیقت دیگری آن را با یک مثال عددی توصیف کنید. درست مثل برف پاک کن عقب و جلو بروید.
برای به کارگیری از این روش، یک تکه کاغذ بردارید و از وسط آن یک خط بکشید. در طرف چپ خط، حقیقت یا نکته ای را که می خواهید درباره آن صحبت کنید و در طرف راست آن، مثال، داستان یا نمونه تصویری که حقیقت را ثابت می کند، بنویسید. با این کار برای هر یک از موارد ستون سمت چپ، یک حقیقت یا داستان در ستون سمت راست دارید.
وقتی با استفاده از این روش سخنرانی می کنید، هم نیمکره چپ و هم نیمکره راست مخاطبانتان فعال می شود. آن ها به جلو خم می شوند، به دهان شما چشم می دوزند و شما در تمام مدت آن ها را کاملا علاقه مند نگه خواهید داشت. این موضوع در سخنرانی شما بسیار بسیار موثر است، حتما این روش را مد نظر داشته باشید.
- روش دایره ها
برای طراحی سخنرانی تان روی کاغذ، می توانید از تصاویر یا مثال های تصویری استفاده کنید. من، پنج دایره بزرگ وسط کاغذ می کشم. هر دایره نشان دهنده یکی از ارکان سخنرانی است. دایره اول مقدمه و حرف هایی خواهد بود که برای جلب توجه مخاطبان و فراهم کردن زمینه می زنم. دایره های دوم، سوم و چهارم نکات اصلی خواهند بود که می خواهم به آنها اشاره کنم.
دایره پنجم هم نتیجه گیری و پایان سخنرانی خواهد بود. اگر قرار باشد سخنرانی ام طولانی باشد، گاهی اوقات هفت دایره روی کاغذ می کشم و حتی در صورت لزوم یک برگه دیگر هم برمی دارم. در هر صورت، دایره های اول و آخر، مقدمه و نتیجه گیری هستند. دایره های میانی هم نکات اصلی هستند که قصد دارم به ترتیب به آنها اشاره کنم.
منبع: (قدرت بیان، حرف بزن تا برنده شوی، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت بیان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید