چگونه استعداد کارکنان خود را پیدا کنیم؟
هر انسانی دارای تواناییهایی است. در توانمندسازی، مدیران باید بتوانند استعدادهای افراد را مشخص نمایند. برای این منظور روشهای زیر میتواند سودمند واقع گردد:
۱.سوال کردن؛ افراد ممکن است از صحبت دربارۀ خود احساس خوبی نداشته باشند، میتوان در مورد استعدادها و تجربیات آنان سوأل نمود.
۲.گوش دادن؛ میتوان به دنبال سرنخها و اشارات بود. زیرا افراد ممکن است راجع به خودشان به صراحت صحبت نکنند.
۳.دقت کردن؛ میتوان در مورد چگونگی انجام وظایف افراد دقت نمود.
۴.برقراری گفتگوهای غیررسمی؛ میتوان گفتگویی دوستانه دربارۀ مواردی که افراد به آن علاقه دارند ترتیب داد. افراد همواره اطلاعات زیادی راجع به خودشان بروز میدهند.
۵.دریافت اطلاعات از سرپرست فرد؛ سرپرستان منبع اطلاعاتی مهمی در مورد افراد و علایق آنان میباشند.
بطور کلی اکثر افراد تمایل دارند راجع به خودشان صحبت کنند. اگر این فرصت در اختیار آنها قرار گیرد راجع به علایق خود گفتگو خواهند نمود. اگر افراد احساس کنند که به خاطر نظرات و علایقشان مجازات نخواهند شد، کاملاً صریح و راحت خواهند بود. نکته مهم این است که افراد از بیان علایق و استعدادهای خود احساس تهدید نکنند. گاهی افراد راغب نیستند از استعدادهای خود صحبت کنند. نکات زیر برای غلبه بر مقاومت افراد در مورد بازگو کردن استعدادشان ضروری است:
نکته اول: هدف از این کار را کاملاً روشن و مشخص کنید توضیح دهید که میخواهید از استعدادهای افراد آگاه شوید تا بتوانید به آنان کمک کنید که در کار به نحو مؤثرتر و با علاقه بیشتر عمل کنند و این صرفاً یک کنجکاوی بیهوده نیست.
نکته دوم: برای آنان روشن سازید که نمیخواهید از آنان بیگاری بکشید و یا سوء استفاده کنید. بنابراین بهتر است در هر یک از جلسات در مورد خودتان و چیزهایی که از انجام آن لذت میبرید نیز گفتگو کنید.
نکته سوم: این که کار به شیوۀ لذتبخش انجام گیرد تا افراد فرصت پیدا کنند در زمینههای مورد علاقۀ خود به بحث و گفتگو بپردازند.
(منبع: رفتار سازمانی مثبت تألیف دکتر علی نصر اصفهانی و مهدی نصر اصفهانی)
ممنون بابت این مطلب!!!
ممنون از شما
سپاس از مطالب ارزشمندتان
ممنون از توجهتون