مدیران اثربخش ۸ ویژگی را در خود توانمند میکنند
اغلب صاحبنظران به این مهم توجه کردهاند که مهمترین عامل برای تغییر درک ضرورت تغییر است. اگر مدیران نیاز به تغییر را احساس کنند بخش اعظمی از مشکلات مرتفع خواهد شد. به فرض اینکه مدیران به ضرورت توانمندسازی خود واقف باشند، برای اقدام در این خصوص لازم است نکات زیر مورد توجه قرار گیرد:
۱. اگر در برخورد با فردی مرتکب خطا شدید، اگر اقدامی غیرمنصفانه از شما سر زد، اگر تندخو شدید، به آن اذعان کنید و عذر بخواهید. گمان نکنید که این کار از حیثیت شما میکاهد.
۲. از زیردستان خود بخواهید نظرشان را در مورد طرز مدیریت شما ابراز نمایند. اجازه دهید که آنان بدانند که شما میل به اصلاح خود دارید.
۳. اجازه دهید کارکنان به راحتی با شما مخالفت کنند. به تفاوت دیدگاهها احترام بگذارید. تعارض سازنده را تشویق کنید، دیگران را به خاطر داشتن نظرات متفاوت مجازات نکنید.
۴. از کارکنان خود بخواهید که به همراه انتقاد، پیشنهاد خود را ارائه نمایند. انتقادی که به همراه پیشنهاد باشد میتواند بسیار مفید باشد.
۵. به خاطر داشته باشید که یک مدیر اثربخش فردی نیست که راهحلهای بی کم و کاست ارایه میدهد. مدیر اثربخش فردی است که ارائه راهحل از سوی کارکنانش را تسهیل میکند. مدیر راهنما و مربی است، نه اینکه بخواهد به تنهایی حلال همۀ مسایل باشد.
۶. برای ایجاد فرهنگ خود توانمندسازی سرمایهگذاری کنید. از خود و افرادتان انتظار داشته باشید که همواره به فکر توانمند ساختن خود و دیگران باشند. در نظر داشته باشید که توانمندسازی را پایانی نیست.
۷. به علائق اصلی خود توجه کنید. کاری متناسب با علاقۀ خود را بپذیرید تلاش در کاری را بپذیرید که با علاقه شما سازگاری داشته باشد.
۸. همواره مسایل را فرصتی برای رشد و بالندگی در نظر بگیرید. در دل مسایل فرصتهایی نهفته است. هنگام مواجهه با مسایل علاوه بر حل مسأله، تلاش کنید فرصتها را در جهت اهداف سازمان مورد بهرهبرداری قرار دهید.
(منبع: رفتار سازمانی مثبت تألیف دکتر علی نصر اصفهانی و مهدی نصر اصفهانی)
محتوای سایت کاملا کاربردی و مفید است