قدرت بیان : کاری کنید توجه همه به پیام شما جلب شود
در دو مطلب قبلی قدرت بیان در مورد استفاده بهینه از پاورپوینت، نکاتی را گوشزد نمودیم. در هر صورت وقتی از پاورپوینت استفاده می کنید، سخنرانی تان را با یک جمله تأثیرگذار و واضح شروع کنید تا زمینه فراهم شود. سپس می توانید برای نشان دادن اعداد، نکات و روابط مهم از پاورپوینت استفاده کنید. وقتی کارتان با پاورپوینت تمام شد، پرده نمایش را خالی و صحبت های خود را با تأکید بر حالت چهره و پیام شفاهی خود تمام کنید.
برنامه ریزی برای سخنرانی یکسان
هر سخنران در هر شرایطی، سه سخنرانی دارد:
اول، سخنرانی ای که برای ارائه آن برنامه ریزی می کند.
دوم، سخنرانی ای که وقتی جلوی مخاطبان می ایستد ارائه می دهد.
سوم، سخنرانی ای که وقتی در راه بازگشت به خانه درباره آن فکر می کند آرزو می کند می توانست ارائه دهد.
بهترین نوع سخنرانی، زمانی است که سخنرانی ای که برنامه ریزی کرده اید، سخنرانی ای که ارائه کرده اید و سخنرانی ای که آرزو می کنید می توانستید ارائه بدهید، همگی یکی باشند. این موضوع باعث می شود لذت و رضایت عمیقی را تجربه کنید.
به صورت یکنواخت از نکته ای به نکته دیگر اشاره کنید
هنگام طراحی و برنامه ریزی برای سخنرانی تان، انتقال از نکته ای به نکته دیگر را طوری طراحی کنید که برای مخاطبان مشخص باشد که صحبت درباره یک نکته را به پایان رسانده اید و می خواهید درباره نکته بعدی صحبت کنید. چند بار به مطالب اشاره کنید و همواره به دنبال راه هایی برای بهبود کیفیت و ارائه یکنواخت پیام باشید.
تمرین کنید، این کار فایده بسیاری دارد
چند سال قبل، از من برای یک سخنرانی مهم دعوت شد؛ اگر مخاطبان من در این سخنرانی به اندازه کافی تحت تأثیر قرار می گرفتند، من به عنوان سخنران دائمی آن ها انتخاب می شدم. بنابراین زمان زیادی را صرف تمرین و آمادگی برای سخنرانی کردم و در نهایت قبل از این که مقابل حجم عظیمی از مخاطبان در جلسه بایستم و سخنرانی کنم، حدود ۵۰ بار صحبت هایم را مرور کردم.
تمرین واقعا برایم فایده داشت. سخنرانی روی نوار کاست و فیلم ضبط شد. سپس در سطح دنیا توزیع شد و در نهایت ده ها هزار نفر با زبان های متفاوت آن را دیدند. چند سال بعد، این سخنرانی در میان هزاران سخنرانی ای که طی ۳۷ سال برای این شرکت ارائه شده بود، به عنوان یکی از دوازده سخنرانی برتر شناخته شد. تمرین واقعا فایده داشت.
منبع: (قدرت بیان، حرف بزن تا برنده شوی، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت بیان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید