قدرت زمان : بحران ها را بشناسید
یکی از مهم ترین قسمت های مدیریت پروژه پیش بینی بحران است. این پیش بینی موقع مطالعه کلی پروژه و ارزیابی مواردی که ممکن است غلط از آب دربیایند انجام می شود. قوانین مورفی توسط کسانی که روی انواع پروژه ها کار کرده اند ابداع شده اند. اینها قوانینی هستند که می گویند:
“هر چیزی که ممکن است غلط از آب در بیاید غلط از آب در خواهد آمد و از میان تمام مواردی که ممکن است غلط از آب در بیایند یکی از آنها می تواند بدترین اتفاقی باشد که در بدترین زمان ممکن می افتد و بیشترین هزینه را روی دوش شما بگذارد.”
یکی دیگر از قوانین مورفی این است که هر کاری بیشتر از آنچه انتظار دارید طول می کشد و این را هم می توان اضافه کرد که هر چیز بیشتر از آنچه که برای آن بودجه تعیین کرده اید هزینه می برد. کلید پیش بینی بحران دوراندیشی در مورد انواع تاخیرها و تعلل هایی است که ممکن است برنامه ریزی پروژه را به هم بزنند. مانع یا تاخیری که انجام موفقیت آمیز پروژه شما را تهدید می کند چیست؟
بعد از مشخص کردن بدترین پیشامد ممکن از بروز نکردن آن اطمینان حاصل کنید. به مشکلات، قبل از اینکه با آنها روبرو شوید رسیدگی کنید و گام هایی را از پیش برای مقابله با آنها بردارید.
طرح جایگزین داشته باشید
راهکارهای جایگزین برای خودتان پیش بینی کنید. آتو فون بیسمارک، صدراعظم آلمان، دولتمرد بزرگ اروپایی که بسیاری از قلمروهای پادشاهی آلمان را در قالب یک امپراطوری واحد ریخت به خاطر مهارت های دیپلماتیکش شهرت دارد. او همیشه و در تمام شرایط علاوه بر طرح اصلی یک طرح پشتیبان هم داشت. این نوع نقشه ها به طرح های بیسمارکی یا طرح «ب» معروف هستند. همیشه باید در نظر داشته باشید که ممکن است حادثه ای غیرمنتظره روی بدهد و مجبور شوید کاری بکنید که کاملا با آنچه اکنون انجام می دهید متفاوت باشد. هر اندازه وقت بیشتری برای طرح ریزی دقیق یک طرح جایگزین صرف کنید در هر شرایطی که ممکن است پیش بیاید قدرت و سرعت بیشتری خواهید داشت.
فرصت های بسیار ایجاد کنید
میزان آزادی عمل شما در زندگی به اندازه انتخاب هایی است که دارید. به بیان دیگر آزادی عمل شما تنها در حد جایگزین هایی است که در اختیار دارید. اگر از قبل برای خودتان انتخاب ها یا جایگزین هایی پیش بینی نکنید در دام تنها راهکارتان اسیر خواهید شد. اگر اشتباهی در مورد راهکاری برنامه ریزی تان پیش بیاید، با مشکل جدی روبرو خواهید شد.
بسیاری از موفقیت های بزرگ تاریخی از آن جهت ممکن شده اند که فرد مسئول وقت گذاشته و به اشتباهاتی که ممکن بوده پیش بیاید خوب فکر کرده است و آنگاه در مقابل آن تدابیری اندیشیده است. وقتی اشتباهی پیش آمده، رهبری که مسئولیت امور را در دست داشته برای اجرای طرح دوم از آمادگی لازم برخوردار بوده است.
وقتی برای پروژه ای برنامه ریزی می کنید، بی اعتمادی به شانس نکته بسیار مهمی است. امیدوار بودن راهکار محسوب نمی شود. حرف ناپلئون یادتان باشد. وقتی از او سؤال شد آیا به شانس اعتقاد دارد در جواب گفت: «البته که اعتقاد دارم ولی به شانس بد. آنچه من به آن اعتقاد دارم این است که همیشه بدشانس هستم و بر همین اساس برنامه ریزی می کنم.»
منبع: (قدرت زمان، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت زمان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید