قدرت بیان : نوشتن نکات مهم روی کارت های شاخص
اگر از تریبون استفاده می کنید، یکی از بهترین تکنیک های آمادگی برای سخنرانی این است که نکات اصلی را درشت، روی کارت های شاخص در اندازه ۳×۵ اینچ، یا ۵ × ۸ اینچ، بنویسید. به جای این که تمام مطلب را کلمه به کلمه بنویسید، جملات، ایده ها و عبارات اصلی را بنویسید و سپس هنگام سخنرانی کارت ها را یکی پس از دیگری ورق بزنید.
من سخنرانان توانا و لایقی را دیده ام که با در دست داشتن چند کارت شاخص مقابل مخاطبان می ایستند و از آن ها به عنوان وسیله کمکی برای ارائه سخنرانی استفاده می کنند. مخاطبان به ندرت به این روش از سخنرانی اعتراض می کنند، چون می دانند سخنران با این کار افکارش را سازماندهی می کند. به علاوه، آن ها متوجه می شوند که سخنران برای رسیدن به این مرحله، تمرین زیادی کرده است.
در شروع کار برای گروه های کوچک سخنرانی کنید
یکی از راه های آمادگی برای سخنرانی این است که قبل از این که برای گروه های بزرگ و رسمی سخنرانی کنید، حتی الامکان در گروه های کوچک و دوستانه صحبت کنید. مدتی پیش من در یک جلسه هیئت مدیره شرکت کردم؛ قرار بود پس از پایان جلسه شام مفصلی صرف شود. یکی از اعضای هیئت مدیره بدون مقدمه درباره موضوعی صحبت کرد.
چون افکار او به خوبی سازمان یافته بود؛ وقتی صحبت می کرد و موضوع صحبتش را به مدت ۳۰ دقیقه نکته به نکته بسط داد، تمام اعضای هیئت مدیره به صحبت هایش گوش داده و همه تحت تأثیر افکار و ایده های او قرار گرفته بودند. او عصر آن روز هنگام شام مقابل ۵۰۰ نفر ایستاد و همان سخنرانی ای را که در اتاق هیئت مدیره ارائه داده بود، برگزار کرد. من پس از بازنگری متوجه شدم که جلسه هیئت مدیره، تمرین نهایی او برای ارائه یک سخنرانی مهم مقابل گروه بزرگی از افراد مهم بود.
قدم بزنید و صحبت کنید
یکی از راه هایی که سخنران های زیادی برای آمادگی از آن استفاده می کنند، صحبت کردن در حین قدم زدن است. این افراد وقتی راه می روند به کمک دست و اجزای صورت به جزئیات صحبت هایشان می پردازند. آن ها برای به یاد آوردن هر نکته بدون نیاز به یادداشت از فن تقویت حافظه استفاده می کنند. حتی بعضی از آن ها برای بیان برخی از نکات مهم صدای شان را بالا می برند و وا نمود می کنند برای تعداد زیادی مخاطب در حال سخنرانی هستند. قدم زدن و صحبت کردن یکی از مؤثر ترین راه های آماده شدن برای سخنرانی کردن در مقابل جمعیت است.
منبع: (قدرت بیان، حرف بزن تا برنده شوی، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت بیان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید