قدرت بیان : طراحی دقیق مقدمه و سپس نتیجه گیری
طراحی مقدمه سخنرانی بسیار مهم است. مقدمه را کلمه به کلمه طراحی کنید و آن را چندین بار با صدای بلند و جلوی آینه تمرین کنید. صحبت های اولیه زمینه را فراهم، خواسته ها را تعیین و پیام واضحی به مخاطبان منتقل می کنند. نباید طوری سخنرانی کنید که گویی این قسمت ها بر حسب تصادف به وجود آمده اند. نتیجه گیری را هم باید کلمه به کلمه طراحی کنید. درباره چیزهایی که می خواهید در پایان سخنرانی بگویید به دقت فکر کنید. اگر به دلیل تغییراتی در زمان بندی، مدت سخنرانی تان کاهش یافت، باید بدانید سخنرانی را چگونه به نحو مؤثر تمام کنید.
طراحی بخش تصویری سخنرانی
هنگام ارائه سخنرانی باید به ارکان تصویری که می توانند به اثبات نکات مورد نظر کمک و آن را برای مخاطبان پویا تر کنند فکر کنید.
عصای جادویی
من یکی از این ارکان را تکنیک «عصای جادویی» می نامم. وقتی صحبت می کنم، خود کار طلایی از جیبم درمی آورم و چیزی می گویم که خودکار را هم در بر بگیرد، مثلا «تصور کنید که در چنین شرایطی می توانید عصای جادویی را تکان بدهید و تمام مشکلات را برطرف کنید. این کار به چه چیزی شباهت دارد؟»
«عصای جادویی» را حرکت می دهم و مکث می کنم تا هریک از افراد فرصت داشته باشند تصور کنند اگر شرایط همان طوری باشد که من گفتم آن را به چه چیزی تشبیه می کنند. سپس چند استراتژی و تکنیک به آنها معرفی می کنم تا بتوانند برای بهبود شرایط کنونی شان از آنها استفاده کنند.
پاورپوینت در سخنرانی
استفاده از پاورپوینت به چند عامل بستگی دارد. در سخنرانی حرفه ای، عبارت معروفی وجود دارد، «مرگ یا پاور پوینت». بسیاری از سخنرانان در سخنرانی هایشان به اندازه ای از پاورپوینت استفاده می کنند که وقتی روی پرده نمایش از نکته ای به نکته دیگر می روند، شخصیت و محتوای صحبت هایشان از بین می رود. اگر قصد دارید از پاورپوینت استفاده کنید. این کار در برخی شرایط، مناسب است . بهتر است قواعد آن را دعایت کنبد.
قاعده ۵۸۵
در وهله اول، هرگز نباید در هر اسلاید بیش از پنج خط و در هر خط بیش از پنج واژه داشته باشید. این کار مخاطبان را منحرف و حتی سر در گم می کند. هنگام سخنرانی در یک اتاق کوچک، یا برای یک گروه کوچک، می توانید از خطوط یا واژه های بیشتری استفاده کنید. مهم نیست می خواهید به چند نکته اشاره کنید، باید هر نکته را درست وقتی که درباره آن صحبت می کنید نمایش دهید.
هرگز این اشتباه را نکنید که تمام اسلایدها را با هم نشان بدهید، چون مخاطبان مشغول خواندن آنها می شوند و به صحبت های شما اهمیت نمی دهند. چند وقت پیش، وقتی قرار بود برای یک شرکت چند ملیتی صحبت کنم، قبل از این که نوبت من برسد، رئیس شرکت، یک ساعت با مخاطبان صحبت کرد. پاورپوینت او شامل یک اسلاید با صدها ردیف و ستون بود که هیچ کدام برای مخاطبان مشخص نبودند.
و یک ساعت کامل درباره اعدادی که روی پرده بودند صحبت کرد. چون او رئیس شرکت بود تمام مخاطبان مؤدبانه نشسته بودند، اما این کار برای همه به شدت طاقت فرسا بود. اجازه ندهید چنین شرایطی برای شما پیش آید.
منبع: (قدرت بیان، حرف بزن تا برنده شوی، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت بیان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید