تبلیغات و نوآوری
اگر تا به حال برای یک آژانس تبلیغاتی کار کرده باشید، می دانید که واژه ای که در فضای تبلیغاتی بسیار استفاده می شود، نوآوری است. شما بخش خلاقیت هنری، مدیران خلاق هنری، نظارت بر نوآوری و خلاقیت، استراتژی خلاقانه و برنامه ریزی و اجرای خلاق دارید.
مثل اینکه اگر واژه ی نوآوری و خلاقیت به کار نرود، این بخش ها به تبلیغات یا آژانس تبلیغاتی تعلق ندارند. اما خلاقیت چیست؟ بر مبنای فرهنگ لغت و به مفهوم عام، خلاقیت یعنی بوجود آوردن چیزی که اصیل، تازه و متفاوت باشد. ولی سوال این است: اگر یک چیز قدیمی و تکراری، بهتر از یک چیز جدید و متفاوت جواب دهد، آن وقت چه؟
فرقی نمی کند. قدیمی را نباید به کار برد چون نو متفاوت نیست؛ آژانس های تبلیغاتی باید نام شان را از راه نوآوری بدست آورند. این طور نیست؟
اما فکر نمی کنید که نوآوری بیشتر باید در مورد خود محصول بکار گرفته شود تا در کار تبلیغاتی برای آن؟
آیا خلق یک نام تجاری به این مفهوم نیست که این نام در طبقه بندی جدید، اولین است؟ یا اینکه می خواهیم بگوییم تبلیغ این محصول متفاوت و نوآورانه است؟
فکر می کنید چقدر ممکن است که یک کالای متوسط را تنها به دلیل تبلیغات فوق العاده اش بخرید؟ آیا این احتمال بیشتر نیست که یک محصول عالی را که تبلیغ متوسطی دارد، با علاقه ی بیشتری بخرید؟ آیا قبول ندارید که برای بسیاری از مردم تبلیغ و آگهی های تلویزیونی به تنهایی بی مفهوم و فقط حکم یک زنگ تفریح بین برنامه های متفاوت را دارد؟
آیا باور ندارید که بسیاری از مردم فکر می کنند که آگهی ها، صفحه هایی از روزنامه ها و مجله ها هستند که باید آنها را ورق زد تا به یک مطلب جالب و خواندنی رسید؟
آژانس های تبلیغاتی با تمرکز روی موضوع خلاقیت، دچار این توهم شده اند که بازاریابی یک نبرد یا رقابت بین تبلیغات است نه بین محصولات. آژانس های تبلیغاتی می خواهند در نبرد تبلیغات پیروز شوند، چون این پیروزی به مفهوم دریافت جوایز، اعتبار، شهرت و پروژه های جدید است.
(منبع: سقوط تبلیغات و ظهور روابط عمومی، آل ریس_لورا ریس)
ادامه ی مقالات روابط عمومی (PR) را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید