دینامیت موفقیت : نظریه پله های سنگی هدفمند
در مطلب قبلی دینامیت موفقیت در مورد خانمی صحبت کردیم که از تکراری بودن کارهای خانه شکایت می کرد و انگیزه ای در خود پیدا نمی کرد که انجام کارهای خانه را ادامه دهد.
پاسخ ما به این خانم، این بود که اهداف مورد نظرش را بیابد و سپس به وسیله کارهای خانه، راهی برای رسیدن به اهداف مورد نظر پیدا کند. او به ما گفت همواره آرزو داشته است که خانواده اش را به سفر دور دنیا ببرد. مدرس گفت: «بسیار خوب. همین هدف را در نظر می گیریم. موعد مقرری را در نظر بگیرید که چه زمانی می خواهید این کار را انجام دهید.» او گفت: «وقتی بچه ام دوازده ساله شود، یعنی شش سال دیگر.» اجازه دهید بررسی کنیم.
این کار، به اندکی تلاش احتیاج دارد. قبل از هر چیز، به پول احتیاج دارید. همسرتان باید یک سال مرخصی بگیرد. باید برنامه سفر را تنظیم کنید. لازم است درباره کشورهایی که قصد سفر به آنها را دارید، اطلاعات کافی داشته باشید. حالا شما فکر می کنید راهی در مرتب کردن تخت خواب، ظرف شستن، زمین ساییدن و غذا پختن وجود دارد که شما را به هدفتان برساند؟»
چند ماه بعد، همان خانم به دیدن ما آمد. از همان لحظه ورودش به اتاق کاملا مشخص بود که در کمال سربلندی و افتخار موفق شده است. او به ما گفت: «واقعا عالی است! چقدر این نظریه پله های سنگی هدفمند، عالی است. حتی یک کار منزل را هم بی ربط با این قضیه ندانستم. از اوقات نظافت برای تفکر و برنامه ریزی استفاده می کنم. لحظات خرید، بهترین لحظات برای وسعت بخشیدن به افق فکری است. عمده غذاهای کشورهای دیگر را می خرم، یعنی غذاهایی که در مسافرت خواهیم خورد. هنگام غذا پختن هم در حال آموزش هستم.
حالا دیگر هیچ کدام از وظایف خانه برایم کسل کننده و یکنواخت نیست و می دانم که با وجود نظریه پله های سنگی هدفدار هرگز چنین نخواهد شد.» بنابراین، کسل کننده و یکنواخت بودن کار اصلا مهم نیست. هر گاه در انتهای آن، هدفی را مشاهده نمودید، می توانید از آن شغل، کسب رضایت کنید. این شرایط می تواند برای خیلی از افراد و در تمام مراحل زندگی، مفید و هدایت کننده باشد.
یک مرد جوان شاید بخواهد پزشک شود، اما باید از طریق تحصیل علم به این هدف نایل آید. شغلی که او انتخاب می کند، متأثر از عوامل مختلفی نظیر ساعات کاری، محل کار، میزان درآمد و غیره است. شایستگی، تأثیر چندان زیادی ندارد. ممکن است یک فرد فوق العاده مستعد و بلند پرواز نهایتا مجبور شود مشاغلی نظیر چاه کنی یا شست و شوی اتومبیل را انتخاب کند و یا حتی دائم الخمر شود.
این مسأله، به طور حتم، به خاطر عدم رقابت انگیزی شغل اوست. البته امکان دارد که این مشاغل، ابزارهایی برای رسیدن به اهداف باشند و به خاطر اینکه شخص می داند به کجا کشیده می شود، سختی ها و موانع بر سر راه را تحمل می کند تا به هدف نهایی برسد. اما گاهی بهای انتخاب شغل دلخواه، بیشتر از بهای هدفی است که در انتهای راه قرار دارد. در صورت داشتن چنین شغلی، آن را فوری عوض کنید، چون اگر از شغلتان ناراضی باشید، تمام ابعاد زندگی شما را در بر خواهد گرفت.
منبع: (دینامیت موفقیت، ناپلئون هیل/کلمنت استون)
ادامه ی مقالات دینامیت موفقیت را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید