تاثیر معکوس تبلیغات “ما درست می سازیم Making it right”
این آگهی متعلق به چه شرکتی بود؟ “ما درست می سازیم و این را به شما قول می دهیم. وقتی شما لاستیک ماشین می خرید، فقط لاستیک و سیم فولادی نمی خرید؛ شما می خواهید اطمینان داشته باشید که این لاستیک ها شما را صحیح و سالم به مقصد می رساند. ایمنی شما برای ما در درجه ی اول قرار دارد.”
این شرکت لاستیک سازی، گودیر Goodyear، گودریچ Goodrich یا میشلین Michelin نبود. آنها احتیاجی ندارند که در تبلیغات شان بر ایمنی تاکید کنند. دلیلی ندارد که مردم در ایمن بودن لاستیک های ساخت آنها تردید داشته باشند.
این شرکت فایراستون Firestone بود که برنامه ی تبلیغاتی “ما درست می سازیم” را راه انداخت. احتمالا این موضوع را به خاطر جار و جنجالی که پیرامونش به راه افتاد از قبل می دانستید.
این تیتر مقاله ی چاپ نیویورک تایمز بود: “به دلیل اشکال در سطح اصطکاک لاستیک با زمین، شرکت فایراستون ناچار به جمع آوری ۶.۵ میلیون لاستیک اتومبیل شده است.” در ادامه آمده بود: “این شرکت هم اکنون باید، با ۵۰شکایت حقوقی، ۴۶ مورد مرگ، ۸۰ مورد جراحت و بازپرسی ایالتی مواجه شود. فایراستون تعهد کرده است که لاستیک های جمع آوری شده را به طور رایگان با لاستیک نو تعویض کند.”
ساده انگاری و خام دستی ای که جامعه ی تبلیغات را احاطه کرده است، بسیار عمیق است. بعد از ۵۰ شکایت حقوقی، ۴۶ مورد مرگ و ۸۰ جراحت و بازپرسی ایالتی، آیا راه حل ما برای مشکل فایراستون باید این باشد که یک برنامه ی تبلیغاتی به راه اندازیم و در آن ادعا کنیم که نگران ایمنی لاستیک فایراستون نباشید، چون “ما درست می سازیم”؟!
مفهومی که از این پیام تبلیغاتی درک می شود کاملا برعکس خواسته ی سازندگان خواهد بود: “حتما آنها نسبت به ایمنی لاستیک فایراستون تردید دارند؛ در غیر این صورت یک برنامه ی تبلیغاتی چند میلیون دلاری درباره ی این موضوع تدارک نمی دیدند.”
(منبع: سقوط تبلیغات و ظهور روابط عمومی، آل ریس_لورا ریس)
ادامه ی مقالات روابط عمومی (PR) را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید