کسب مهارت سخنرانی
برخورداری از اعتماد به نفس، شهامت، و توانایی تفکر بدون دستپاچگی و اضطراب، به آن دشواری که فکر می کنید نیست. همه ی افراد چنین استعدادی را دارا میباشند، فقط باید اراده کنند و با انجام کمی تمرین به آن دست یابند.
آیا هیچ دلیلی وجود دارد که نتوانید در حالت ایستاده به مانند حالت نشسته صحبت کنید؟ مسلما نه.
در واقع حضور دیگران باید به شما انگیزه ببخشد و عاملی برای تشویق شما باشد که به صحبت کردن بپردازند. عده ی زیادی از سخنرانان بر این عقیده هستند که وجود افراد باعث انگیزه ی بیشتر آنها می شود و دقت مغزی آنها را افزایش میدهد. بعضی از سخنوران می گویند: «در چنین مواقعی معمولا افکار و ایده هایی از ذهن آنها تراوش می کند که تا آن لحظه از وجودشان بی خبر بوده اند. باید خودتان چنین چیزی را تجربه کنید تا به آن ایمان بیاورید. با تمرین و پشتکار به چنین چیزی خواهید رسید. هرگز تصور نکنید اضطراب و ترس در چنین لحظاتی مختص شماست. زبده ترین سخنوران نیز در اوایل کار خود دچار ترسهای کشنده می شده اند و در هنگام نطق دست و پای خود را گم می کرده اند.
با تصمیم جدی شروع به کار کنید
این موضوع خیلی مهم است. اگر معلم می توانست درون مغز و قلب دانش آموز را ببیند و میزان اراده ی او را برآورد کند، آنگاه با قاطعیت می توانست بگوید با چه سرعتی پیشرفت خواهد کرد. پس هرکس که به دنبال یادگیری چیزی است اگر اراده ای ضعیف داشته باشد، نمی تواند آن طور که باید و شاید به فراگیری آن مطلب بپردازد. اما اگر با اراده و انرژی بسیار به دنبال هدف خود باشد هیچ مانعی نمی تواند او را از دستیابی به هدف باز دارد. بنابراین شور و شوق خود را برای یادگیری فنون سخنرانی برانگیزید. فوایدی که از این یادگیری نصیب تان می شود تجسم کنید. به این فکر کنید که وقتی بتوانید با اعتماد به نفس در میان جمع صحبت کنید چه حس خوبی برایتان می آورد.
منبع: آیین سخنرانی (دیل کارنگی)
سری مقالات کسب مهارت سخنرانی را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید