بهانه بی بهانه : ساختار شخصیت
روان شناسی شخصیت شامل سه بخش وجودتان می شود: ایده آل فردی شما، تصویر فردی شما و عزت نفس شما.
ایده آل فردی شما: ایده آل فردی شما همان بخشی از ذهن تان است که از ارزش ها، فضائل، ایده آل ها، اهداف، آرمان ها و تصور شما از بهترین ویژگی هایی که می توانید داشته باشید، تشکیل می شود. به عبارت دیگر ایده آل شما از ارزش هایی تشکیل شده است که بیشتر از ارزش های دیگر آنها را در دیگران تحسین می کنید و بیشتر از همه دوست دارید که از آنها برخوردار باشید.
مهم ترین بخش ایده آل فردی شما در واژه «وضوح» خلاصه می شود.
افراد برتر کسانی هستند که در مورد اینکه چه کسی هستند و چه چیزی را باور دارند کاملا واضح عمل می کنند.
ارزش هایی که این افراد باور دارند و مسائلی که از آنها طرفداری می کنند فوق العاده روشن و واضح است. آنها گیج نمی شوند و بلاتکلیف نمی مانند. وقتی قرار باشد تصمیمی بگیرند که ارزشی در آن مطرح باشد بسیار قاطع عمل می کنند. از طرف دیگر افراد ضعیف و مردد، در مورد ارزش هایشان مبهم عمل می کنند.
آنها در هر موقعیتی یک تصور مبهم از درست و غلط دارند. در نتیجه راه حداقلِ مقاومت را بر می گزینند و از عامل سرعت و سادگی استفاده می کنند. آنها کاری را انجام می دهند که به نظرشان سریع ترین و راحت ترین راه برای رسیدن به چیزی باشد که در کوتاه مدت می خواهند و به عواقب رفتارهایشان توجه کمی می کنند یا اصلا توجه نمی کنند و نگران نیستند.
تکامل شخصیت: در زیست شناسی، گونه های حیات از ساده ترین تا پیچیده ترین نوع تقسیم بندی می شوند. از پلانکتون های تک سلولی گرفته تا گستره پیچیده حیات و انسان ها. انسان ها نیز به همین ترتیب می توانند در طیف های مختلف قرار گرفته و از انواعی که کمتر تکامل پیدا کرده اند تا انواعی که تکامل بیشتری پیدا کرده اند تقسیم بندی شوند. پایین ترین نوع انسان ها آنهایی هستند که هیچ ارزش، فضیلت یا شخصیتی ندارند. این افراد همیشه به دلیل اینکه به دنبال کسب رضایت آنی هستند راه حداقل مقاومت و عامل سرعت و سادگی را به کار می گیرند.
“در بالاترین سطوح تکامل نسل بشر زنان و مردانی وجود دارند که صداقت کامل دارند؛ کسانی که هرگز صداقت و شخصیت شان را با چیزی معامله نمی کنند چه آن چیز ضرر مالی باشد، چه درد باشد و چه مرگ.”
جورج واشنگتن به خاطر صداقت خود شهرت دارد. و این صداقت را در همان داستانی نشان داد که در آن اعتراف کرده بود که درخت گیلاس را قطع کرده است. به همین ترتیب پایه گذاران ایالت متحده آمریکا برای امضای بیانیه استقلال نوشتند: «ما بدین وسیله به زندگی، ثروت و شرافت مقدس مان قسم می خوریم».
فرانسیس فوکویاما که یک فیلسوف است در کتاب خود که «اعتماد: فضائل اجتماعی و ایجاد ثروت و رفاه» نام دارد به این نکته اشاره کرده است که جوامع کل جهان را می توان به دو دسته تقسیم کرد: «جوامع با اعتماد بالا» و«جوامع با اعتماد پایین».
او همچنین می گوید جوامعی که بالاترین حد اعتماد در آنها وجود دارد یعنی جوامعی که صداقت در آنها مورد تحسین، تشویق و احترام قرار می گیرد، جوامعی هستند که قوانین در آنها بیشتر از جوامع دیگر رعایت می شود و جوامع آزاد و مرفهی محسوب می شوند. در سوی دیگر این طیف اجتماعی، جوامعی قرار دارند که ظلم، دزدی، عدم صداقت و فساد در آنها موج می زند. تک تک این جوامع بدون استثنا غیردموکراتیک و فقیر هستند.
منبع: (بهانه بی بهانه، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات بهانه بی بهانه را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید