در ادامه ی مقاله ی کسب مهارت سخنرانی مطلب زیر را دنبال کنید.
کسب مهارت سخنرانی ۲
هر کسی باید قبل از شروع صحبت درباره ی موضوع صحبت اطلاعات داشته باشد. در غیر این صورت دچار تشویش و اضطراب خواهد شد. باید متن سخنرانیتان را از قبل آماده کنید. وگرنه همچون کوری خواهید شد که عصاکش کوری دیگر است. تدی روزولت در زندگینامه خود می گوید :” در پاییز سال ۱۸۸۱ به عنوان جوانترین نمتینده به مجلس راه یافتم. من هم مثل بسیاری از جوانان بی تجربه از سخنرانی در برابر جمع هراس داشتم. اما آنجا از نصیحت پیرمردی روستایی استفاده کردم که می گفت : تا زمانی که مطمئن نیستی حرفی نزن اما وقتی مطمئنی حرفی برای گفتن داری بایست و حرفت را بزن “
باید نکته ی دیگری را به حرف این پیرمرد افزود : ” باید بتوانی در حضور جمع به گونه ای بر شرم و اضطراب خود غلبه کنی ، مثلا چیزی را به آنها نشان دهی، کلمه ای روی تخته بنویسی، نقطه ای را روی نقشه نشان دهی، میز را کمی جا به جا کنی ، پنجره را باز کنی ، یادداشتی را جلوی خود ورق بزنی ، یا هر کار دیگری را انجام بدهی که به تو این حس را بدهد که در خانه ی خودت هستی.
پروفسور ویلیام جیمز، روانشناس آمریکایی می گوید: به نظر می آید عمل به دنبال احساس می آید، وای واقعیت این است که عمل و احساس به موازات هم حرکت می کنند. بنابراین با تنظیم اعمال ارادی، می توانیم احساس را در خود کنترل کنیم.
پس اگر شادی و نشاط خود را از دست داده اید، بهترین راه آن است که به شادی بپردازید و وانمود کنید که واقعا شاد هستید تا این احطساس در شما بوجود آید.
و برای بدست آوردن اعتماد به نفس و شجاعت هم بهترین راه این است که به گونه ای رفتار کنید که انگار واقعا از خودتان مطمئن هستید و با اراده ی کامل سعی کنید به این هدف دست پیدا کنید.
منبع: آیین سخنرانی (دیل کارنگی )
سری مقالات کسب مهارت سخنرانی را دنبال کنید
دیدگاهتان را بنویسید