قدرت بیان : قوی بودن در برخورد با مخاطبان
“شروع، مهم ترین بخش هر کاری، به ویژه کارهای جدید و حساس است؛ چون شروع، لحظه ای است که در آن شخصیت شکل می گیرد و تأثیر مورد نظر سریع تر به وجود می آید.” افلاطون
این گفته را شنیده اید:
«تأثیر اولیه، مهم است، شما هرگز فرصت ایجاد مجدد یک تأثیر خوب اولیه را نخواهید داشت.»
مطمئنم این گفته را هم شنیده اید:
«سالی که نکوست از بهارش پیداست.»
وقتی سخنرانی را شروع می کنید، باید همه چیز را برای ایجاد تأثیر اولیه و مثبت بر مخاطبان متمرکز کنید. این امر آن ها را برای گوش دادن به حرف های شما و تحت تأثیر قرار گرفتن توسط آن ها مشتاق و آماده می کند. بنابراین یکی از مهم ترین بخش های یک سخنرانی که توسط شما قرار است ادا شود، کاری است که در شروع سخنرانی انجام می دهید. پس برای این قسمت برنامه ریزی کنید و دقت بیشتری به خرج دهید تا طوری شروع کنید که نظر همه را جلب کنید و باعث شوید همه کنجکاو شوند تا به مطالبی که شما ادا می کنید گوش فرا دهند.
معرفی شما
اگر قبل از سخنرانی کسی شما را معرفی می کند، این معرفی، زمینه را فراهم خواهد کرد. هدف از معرفی، ایجاد خواسته در مخاطبان است. در واقع، معرفی کاری می کند که مخاطبان به لحاظ ذهنی و عاطفی متمرکز شوند تا حرف های شما را بشنوند. بنابراین، برای این مرحله باید از قبل به دقت برنامه ریزی شود. در یک معرفی خوب، موفقیت های شما به مخاطبان گفته می شود تا زمینه فراهم شود. سپس به موضوع سخنرانی و در نهایت به اسم شما اشاره می شود. با توجه به موضوع یا مدت سخنرانی، مقدمه می تواند مختصریا طولانی باشد. به یک نمونه کوتاه توجه کنید:
«سخنران امشب ما، ۲۲ شرکت تأسیس کرده و در ۸ شرکت مختلف بیش از یک میلیون دلار به دست آورده است. امروز قرار است او به ما بگوید «چگونه می توانیم در تجارت موفق شویم.» لطفا با تشویق خودتان به من کمک کنید از آقای برایان تریسی استقبال کنم.» معرفی طولانی تر شامل جزئیات بیشتری درباره پیش زمینه و موفقیت های سخنران به ویژه در زمینه های مربوط به موضوع سخنرانی است. هدف همیشه ایجاد خواسته ها و قابلیت پذیرش سخنرانی است، طوری که مخاطبان این طرز تفکر را داشته باشند: «دیگر نمی توانم صبر کنم و می خواهم حرف های این سخنران را بشنوم.»
پس از پایان معرفی و شروع صحبت های شما، اتفاقات زیادی باید رخ دهد. پس وقتی وارد سن می شوید، نکانی که گفتیم را رعایت نمائید تا مورد توجه واقع شوید.
منبع: (قدرت بیان، حرف بزن تا برنده شوی، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت بیان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید