قدرت بیان : صاف و محکم بایستید
وقتی برای سخنرانی کردن از جایتان بلند می شوید، سرتان را صاف نگه دارید. تصور کنید طنابی از سرتان به سقف وصل است و از طناب آویزان هستید. اگر فکر کنید طناب، سرتان را صاف نگه داشته در واقع مجبور می شوید صاف تر بایستید و در نتیجه اعتماد به نفس و قدرت بیشتری خواهید داشت.
مخاطبانتان را به خاطر داشته باشید
به دنبال راهی باشید که به کمک آن به لحاظ ذهنی خودتان را قدرتمند تر از مخاطبان فرض کنید. به عنوان مثال، قبل از شروع سخنرانی تصور کنید مخاطبان به شما بدهکار هستند و همه آمده اند تا از شما وقت بیشتری بگیرند. به علاوه، می توانید تصور کنید مخاطبان با لباس زیر نشسته اند. این تصویر ذهنی باعث می شود لبخند بزنید، تنش تان کاهش پیدا کند و سخنرانی تان مؤثرتر شود. وقتی چنین طرز تفکری نسبت به مخاطبان داشته باشید، هنگام صحبت کردن با آنها احساس آرامش بیشتری می کنید.
تشکر کنید
یکی از بهترین راه های افزایش اعتماد به نفس در مقابل مخاطبان این است که در ذهنتان از آنها برای این که به شما فرصت سخنرانی داده اند، سپاسگزاری کنید. به خودتان بگویید: «از این که فرصت سخنرانی برای این افراد را دارم خیلی ممنونم. متشکرم! متشکرم! متشکرم!» تصور کنید واقعا به مخاطبان اهمیت می دهید. چند بار به خودتان بگویید: «مخاطبانم را دوست دارم. مخاطبانم را دوست دارم! مخاطبانم را دوست دارم!»
سخنرانان حرفه ای با این عبارت آشنا هستند: «نعمت تریبون». وقتی برای صحبت کردن از جایتان بلند می شوید، همیشه به این نعمت بی نظیر که می توانید ایده هایتان را با این افراد در خور توجه در میان بگذارید فکر کنید. اگر برای فرصتی که برای سخنرانی در اختیارتان قرار گرفته سپاسگزار باشید، با بیان هر واژه خوش بین تر و مشتاق تر خواهید بود. هرچه افرادی که برایشان سخنرانی می کنید، صادقانه تر دوست داشته باشید و به آنها اهمیت بدهید، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. هرچه آنها را بیشتر دوست خود بدانید . دوستانی که شما را دوست دارند و شما هم آنها را دوست دارید به آرامش بیشتری خواهید داشت.
سخنرانی درباره شما نیست
در نهایت، به یاد داشته باشید سخنرانی درباره شما نیست، درباره آنهاست. خودتان، دغدغه های فردی تان و این که آنها درباره شما چه فکری خواهند کرد را فراموش کنید. در عوض، به لحاظ ذهنی و عاطفی وارد ذهن مخاطبانتان شوید و فقط به آنها فکر کنید. دوست من، کاوت روبرت ، مؤسس انجمن ملی سخنرانان، که سخنران بی نظیری است، یک بار گفت که در جوانی هنگام سخنرانی با این طرز تفکر بالای سن می رفت که، «من اینجا هستم!» او گفت فقط زمانی تبدیل به یک سخنران بی نظیر شد که این طرز تفکر را تغییر داد. حالا به جای این که با خودش فکر کند «من اینجا هستم!» با این احساس روی سن می رود: «وای، شما این جا هستید!» وقتی مخاطبانتان را افراد بی نظیر، استثنایی، خونگرم، خوشرو و جالب در نظر می گیرید، این طرز تفکر را خواهید داشت: «وای، شما اینجا هستید!» در نتیجه ترستان از بین می رود و با اعتماد به نفس، آرام، خونگرم، صمیمی و خوش بین می شوید. در این صورت یکی از بهترین سخنرانان در رشته خود خواهید بود.
منبع: (قدرت بیان، حرف بزن تا برنده شوی، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت بیان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید