دینامیت موفقیت: بهره گیری از تفکر خلاق
کتاب های «قدرت خلاق و تصور کاربردی شما» که توسط «الکس ازبورن»، از اعضای مؤسسه تبلیغاتی «باتن، بارتون، دورستاین و ازبورن» نوشته شده است، هزاران نفر را برای داشتن تفکری خلاق تشویق کرده است. اما موضوع مهم تر، انگیزه این افراد برای اقدامات مثبت و سازنده است. یک تفکر، خلاق نیست مگر اینکه با عمل همراه شود. ازبورن، درست مثل خیلی از متفکران خلاق، از مداد و کاغذ به عنوان وسیله مطلوب کار استفاده می کند. وقتی اندیشه ای به ذهنش خطور می کند، آن را سریع یادداشت می کند.
او هم مانند سایر مردان عمل، زمان تفکر، برنامه ریزی و مطالعه مخصوص دارد. الکس ازبورن، میان صحبت هایش، حقیقتی را روشن ساخت:
«همه افراد، حدی از تفکر خلاق را دارند، اما بیشترشان یاد نگرفته اند از آن بهره ببرند.»
نظریه های الکس ازبورن در کتاب «قدرت خلاق و تصور کاربردی شما» در خیلی جاها از جمله کلاس های دانشگاهی، کارخانه ها، دفاتر کاری، کلیساها، باشگاهها و منازل به کار می رود. نظریه های ازبورن، بسیار ساده مطرح شده اند، بدین صورت که:
دو یا چند نفر، تصوراتشان را روی هم بگذارند تا به ایده ای برسند که از سطح نیمه هوشیار به سطح هوشیار ذهنشان منتقل شود و به مشکلی مشخص پاسخ دهد.
عقاید، خیلی سریع و بعد از خطور به ذهن هر کدام از افراد باید یادداشت شوند. تا هنگامی که عقاید تمام اعضا جمع آوری و نوشته نشده است، هیچ قضاوتی صورت نمی گیرد. بعد از آن، تک تک عقاید، مورد بحث و قضاوت قرار می گیرد تا کارایی و ارزش هر یک مشخص شود.
دانشگاه «لاسال» در فیلادلفیا و خیلی از دانشگاههای دیگر در سطح کشور آمریکا، این درس را به عنوان یک رشته آموزش می دهند که شامل تفکر خلاق و استفاده از روش ها و نظریه های متفکران خلاق در بسیاری از صنایع و علوم است. همین تفکر خلاق بود که باعث شد دکتر «المر گیتس»، دنیا را به جایی بهتر تبدیل کند. دکتر گیتس، یک معلم، فیلسوف، روان شناسی دانشمند و مخترع بزرگ آمریکایی بود که در طول حیاتش، صدها اختراع و اکتشاف در زمینه های هنری و علمی از خود به جا گذاشت.
منبع: (دینامیت موفقیت، ناپلئون هیل/کلمنت استون)
ادامه ی مقالات دینامیت موفقیت را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید