کمال پرستی را کنار بگذارید (۴)
- ارزش شما بیشتر از کاری است که انجام می دهید
خیلی ها می گویند: “تو همان چیزی هستی که بدست می آوری.” اما نمی توان کاملا این حرف را باور کرد. البته درست است که کسانی که فعال هستند و روی خودشان کار می کنند، در مقایسه با کسانی که منفعلانه از زندگی خود رنج می برند، از نظر فردی و اجتماعی از ارزش بالاتری برخوردارند، اما زمانی که فرد خود را تنها با کاری که انجام می دهد تعریف می کند، دیگر جایی برای شخصیتش باقی نمی ماند.
راه حل: در برنامه ی زندگی تان، سلامتی، روابط اجتماعی، جستجو برای یافتن معنای زندگی، لذت بردن از زندگی، انگیزه برای کار کردن و دستیابی به خواسته هایتان را نیز قرار دهید. هر از چند گاهی قوانینی را که خودتان برای خودتان درست کرده اید زیر پا بگذارید. یک کار هیجان انگیز انجام دهید. برای انجام کارهایی که به موفقیت مالی یا غیر مالی ختم نمی شوند و فقط جنبه ی سرگرمی دارند وقت بگذارید. به خانواده، دوستان و بدنتان گوش دهید و خواسته های آنها را برآورده کنید.
- آستانه ی استرس خود را پایین بیاورید
جمله ی “من می توانم استرسم را کنترل کنم” در دنیای کسب و کار یک جمله ی مثبت تلقی می شود. اینکه کسی بتواند تحت فشار و استرس زیاد، خونسردی خود را حفظ کند، قابل ستایش است.
بسیاری از کتاب ها و سمینارهای مربوط به مدیریت استرس، روش هایی را برای بالا بردن آستانه ی استرس معرفی می کنند و به شما یاد می دهند که چطور استرس بیشتری تحمل کنید. ولی مسیر ساده سازی در خلاف جهت این باور حرکت می کند و از شما می خواهد که در این مورد به نقاط ضعف خود توجه کنید.
در روانشناسی هم مانند فیزیک، یک نوع قانون طبیعی وجود دارد. بر اساس این قانون، میزان استرسی که در معرض آن قرار می گیرید، رابطه ی مستقیمی با ظرفیت تحمل شما دارد. یعنی هر چقدر توانایی شما برای تحمل استرس بیشتر باشد، استرس بیشتر هم به سراغ تان می آید، تا اینکه بالاخره یک روز فشار این استرس شما را از پا درمی آورد.
به علائمی که نشان می دهند بیشتر از حد تحمل تان در معرض استرس قرار دارید با دقت توجه کنید. این علائم ممکن است در بخش های مختلفی از زندگی تان ظاهر شوند و به همین دلیل نتوانید در وهله ی اول ارتباط بین آنها را درک کنید.
دچار بیماری هایی مانند ناراحتی قلبی، معده درد و کمر درد می شوید، عملکردتان در محل کارتان ضعیف می شود، در روابط خانوادگی تان دچار مشکل می شوید، ممکن است مجبور به طلاق شوید، رابطه تان با فرزندان تان بد می شود، یا دچار افسردگی می شوید و برای رهایی از این حالت به نوشیدنی های الکلی، مواد مخدر و یا سرگرمی های اعتیاد آور روی می آورید.
راه حل: اگر دارای یکی از این علائم هستید، برنامه ی زندگی تان را عوض کنید و آستانه ی استرس تان را کاهش دهید. مثلا وقتی از شما می خواهند کاری را انجام دهید که برایتان دشوار است، قبول نکنید. با اینکه در صورت لزوم می توانید مثل گذشته تمام انرژی تان را جمع کنید و از پس آن برآیید، ولی به خودتان فشار نیاورید و رک و روراست بگویید: “نمی توانم این کار را انجام دهم.”
در مورد مشکلات تان با دیگران صحبت کنید و به دنبال کسانی بگردید که می توانند به شما کمک کنند. هر از چند گاهی مرخصی بگیرید و درست مانند زمانی که بیمار می شوید، به خودتان برسید. در صورت لزوم کمی برای خودتان وقت باز کنید. محل کارتان را زودتر ترک کنید، در راه بازگشت به خانه برای خودتان قدم بزنید، زمانی را برای تنها بودن پیدا کنید و از فشارهای کاری و مشکلات شخصی تان فاصله بگیرید.
لازم نیست هر کاری را که دیگران از شما انتظار دارند انجام دهید. یک بار دست از کار کردن بکشید. خواهید دید که پیامدهای آن بسیار کمتر از آن چیزی هستند که تصور می کردید. وقتی فشار کمتری به خودتان بیاورید و میزان استرس تان را کاهش دهید، نفس راحتی می کشید و احساس می کنید که یک قدم به حقایق زندگی نزدیک تر شده اید، و این احساس را نه به خاطر نقاط قوتتان، بلکه به واسطه ی نقاط ضعفی که دارید تجربه می کنید.
منبع: (زندگی به همین سادگی، تیکی کوستن ماخر)
ادامه ی مقالات زندگی به همین سادگی را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید