وقتی در جلسهی مصاحبهی استخدامی شرکت میکنید، خود را در معرض موقعیتی قرار میدهید تا مصاحبهکننده به ارزیابی شما بپردازد. بنابراین، شما باید توانمندیهای خود را در معرض قضاوت قرار دهید و همانند فروشندۀ یک کالای باارزش، فرصتی را فراهم آورید که ویژگیهای خوب شما در معرض قضاوت قرارگیرد.
- تصمیم بگیرید برای تصدی شغل مورد نظر تا چه میزان واجد صلاحیت هستید و برای شفافتر کردن ذهن خود، فهرستی از نقاط قوت خویش را برای انجام وظایف شغلی، تهیه کنید.
- برآورد کنید که چه میزان حقوق میتواند نیازهای زندگی شما را تأمین کند. از میزان حقوق پیشنهادی در شغل مورد نظر آگاهی پیدا کنید و برای خود روشن سازید که آن میزان حقوق را خواهید پذیرفت یا میزان آن کمتر از حد انتظار شماست.
- تا آنجا که برای شما امکان دارد آگاهی و دانش خود را در زمینۀ سازمان استخدام کننده، محصولات یا خدمات آن، اندازۀ سازمان، تاریخچۀ آن، سودآوری سازمان و نیز زمینههای فعالیت، رشد و خط مشیهای استخدامی آن، کامل سازید.
- در صورت امکان با فرآیند انتخاب و روش مصاحبه آشنا شوید. برای مثال ببینید آیا مصاحبه فردی است و یا اینکه گروهی و یا تحت فشار است.
- فرم درخواست یا شرح حالی را که برای سازمان فرستادهاید یک بار دیگر مورد مطالعه قرار دهید و اطلاعاتی را که دربارۀ خودتان به سازمان استخدام کننده دادهاید، مرور کنید.
- قبل از شرکت در جلسۀ مصاحبه، تصمیم بگیرید که چه لباسی را بر تن خواهید کرد. لباس شما باید تمیز، مرتب و مناسب سازمانی باشد که داوطلب استخدام در آنجا هستید. لباس شما باید در عین مرتب و تمیز و مناسب بودن، راحت نیز باشد.
- به یاد داشته باشید که قبل از شرکت در جلسه باید مطالبی را به همراه داشته باشید. این مطالب عبارتند از؛
یک نسخه از شرح حال یا فرم درخواست شغل.
معرفینامه از افراد یا سازمانهای محل کار قبلی(در صورت موجود بودن).
فهرست سوألهایی که خودتان در رابطه با شغل دارید.
یک دفترچۀ یادداشت به همراه خودکار یا خودنویس.
(منبع: چگونه مصاحبه کنیم؟چگونه مصاحبه شویم؟ تألیف دکتر محمود ساعتچی)
ممنون از مطالب خوبی که منتشر میکنید
سال نو مبارک