قدرت بیان : ایجاد خواسته های مثبت
اولین وظیفه شما ایجاد خواسته است. باید کاری کنید که مخاطبان از این که به آنجا آمده اند خوشحال شوند. باید کاری کنید که آن ها آماده و مشتاق شنیدن حرف هایتان باشند. به یاد داشته باشید که همه مخاطبان موفقیت شما را می خواهند. آنها طرفدار شما هستند و از صمیم قلب می خواهند سخنرانی شما خوب باشد. جملات اولیه باید این امر را ثابت کنند. مخاطبان باید از همان ابتدا از شما خوششان بیاید. هرچه آنها شما را دوست داشتنی تر تلقی کنند، پیامتان را راحت تر می پذیرند و در مقابل نکات یا ایده های جنجالی که مطرح می کنید، مخالفت کمتری از خود نشان می دهند.
بلافاصله مسئولیت بر عهده بگیرید
وقتی برای سخنرانی کردن از جایتان بلند می شوید، در واقع رهبر جلسه می شوید. مخاطبان می خواهند تحت تسلط باشند و شما مسئولیت جلسه را به عهده بگیرید. طوری رفتار کنید که گویی مالک جلسه هستید و همه برای شما کار می کنند. آنها از فرامین شما تبعیت خواهند کرد. وقتی شما را معرفی می کنند با شانه های صاف، با اعتماد به نفس، لبخندی بر چهره، چشم هایی کاملا باز و چانه رو به بالا به طرف محل سخنرانی بروید. زیرک و گوش به زنگ باشید؛ با چالاکی، انرژی و اشتیاق قدم بردارید. وقتی سخنرانی را شروع می کنید، روی یکی از مخاطبان تمرکز کنید. به طور مستقیم و صمیمانه با او صحبت کنید. سپس به آرامی به چهره نفر بعد، نفر بعدی و افراد دیگر نگاه کنید. این ارتباط چشمی مستقیم اعصابتان را آرام و به شما کمک می کند ارتباط بیشتری با مخاطبان برقرار کنید.
قابل اعتماد و فروتن باشید
بهترین راه برای این که شما را دوست داشته باشند این است که قابل اعتماد و فروتن باشید. برای جلب اعتماد دیگران باید صریح و روراست باشید. ممکن است به دلیل توجه مثبت مخاطبان، کمی دست پاچه شوید و تحت تأثیر قرار بگیرید؛ در این شرایط، در حالی که به مخاطبان نگاه می کنید با صراحت و صمیمیت لبخند بزنید. برای این که فروتن به نظر برسید نباید طوری رفتار کنید که گویی همه چیز را می دانید، یا نسبت به مخاطبان احساس برتری می کنید. گاهی اوقات پس از این که فردی من را معرفی و به شدت از من تعریف می کند، به طرف او برمی گردم و می گویم: «متشکرم. طوری صحبت کردی که فکر کردم همسرم صحبت هایت را نوشته، اما فرزندانم هنوز حرف هایم را خیلی قبول نمی کنند و موقعی که من می گویم به رختخواب نمی روند.»
منبع: (قدرت بیان، حرف بزن تا برنده شوی، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت بیان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید