این نیز بگذرد
این سخن نغز قدیمی، برای غلبه بر رنج های روزمره که در لحظات سخت زندگی روی می دهد، به کمک من شتافته است.
قدری فکر کنید. همه چیز می آید و می رود. مشکلات شکل می گیرند و محو می شوند. یک روز تعطیل ست و روز دیگر باید سر کار برویم. مریض می شویم، سپس بیماری ما برطرف می شود. انتظار حادثه ای را می کشیم و وقتی به خود می آییم که آن را پشت سر گذاشته ایم.
با یادآوری این عبارت نغز احساس رهایی فراوانی در انسان بوجود می آید. این سخنی آرامش بخش، برای یک زندگی ایده آل است. به ما یادآوری می کند هر چیزی زمان و مکان مخصوص خود را دارد. این تفکر، در اوقات سختی، دید مثبتی به ما ارائه می دهد که هیچ چیز پایدار و همیشگی نیست.
برای مثال، انسان وسوسه می شود که وقتی فرزند دارد، اینطور فکر کند: “هیچ وقت بعد از این خواب راحتی نخواهم داشت.” بدون در نظر گرفتن این عبارت “این نیز بگذرد”، به راحتی آشفته و مایوس می شود، ذهنش آشفته از وحشت می شود و احساس ناامیدی و سختی در او شکل می گیرد.
ولی مانند هر مورد دیگری، گذر از این دوران نیز اجتناب ناپذیر است. این اصل در مورد همه ی سختی ها و مبارزات زندگی صدق می کند. وارد وضعیتی وخیم و بحرانی می شوید و احساس می کنید هیچ وقت از آن جان سالم به در نخواهید برد؛ اما بالاخره راهی برای عبور از آن می یابید.
با همسر خود دعوا می کنید و قسم می خورید که هیچ گاه او را نمی بخشید، اما مجدد عشق او را در قلب خود می یابید. در مقطعی آنچنان سرتان شلوغ می شود که احساس می کنید بیش از این قدرت تاب و تحمل ندارید و بعد جدول زمانبندی شما به وضعیت عادی بازمی گردد.
با نظری به گذشته به راحتی آمد و شد وقایع و اتفاقات را مشاهده می کنیم. این احساس فقط مربوط به زمانی نیست که نظری به گذشته داریم، بلکه به لحظاتی که کاری دشوار انجام می دهیم نیز تسری می یابد. وقتی به یادآورید که همه ی امور در حال رشد و تغییر هستند، می توانید دید خود را حفظ کنید و قلبی فراخ داشته باشید. این نگرش حتی در همه ی مقاطع زندگی یک حس شوخ طبعی به شما می دهد.
زندگی بسیار کوتاه است. فرزندان کوچک هستند ولی رشد می کنند. ما جوانیم و بعد پیر می شویم. از همه ی این جریانات می گذریم. بهترین و موثرترین روش برای داشتن روحی سپاس گذار و حفظ خود از سختی ها، به یادآوردن این امر است که همه ی مسائل و اتفاقات حتی قسمت های سخت آن نیز، می گذرند.
(منبع: از کاه کوه نسازید، دکتر ریچارد کارلسون)
ادامه ی مقالات خانواده ی موفق را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید