در مقاله ی قبل اهمیت تشکیل گروه و ترویج کار گروهی را بررسی کردیم. در این مقاله به شناخت انواع گروه در مجموعه می پردازیم.
شناخت انواع گروه
وقتی می گوییم گروه، منظورمان گروهی از افراد است که به طور موقت یا دائم برای رسیدن به هدفی مشترک با هم کار می کنند. گروه شما می تواند واحد شما باشد. یا ممکن است گروهی تشکیل داده باشید که برای یک چالش خاص راه حل پیدا کنند و پس از اتمام پروژه گروه منحل شود.
در این قسمت سه نوع از رایج ترین انواع گروه های کاری را معرفی می کنیم. به یاد داشته باشید که گاهی این انواع هم پوشانی دارند، و اینکه هر شرکت به گونه ای متفاوت در ماهیت گروه ها تغییر ایجاد می کند.
تیم پروژه
تیم پروژه خیلی شبیه چیزی است که از اسمش پیداست، گروهی که برای انجام پروژه ای مشخص گرد هم آمده اند. بعنوان مثال، شرکت شما ممکن است از گروهی داوطلب درخواست کند در حل مسائلی که در یک بررسی درون سازمانی مشخص شده اند، کمک کند. نوعا با اتمام پروژه، این تیم هم منحل می شود.
همه ی کارها نیاز به تشکیل گروه ندارد. برای موفقیت یک تیم پروژه، باید مطمئن شوید که مسئولیت تیم برای یک گروه افراد که با هم کار کنند مناسب است.
گروه کنش متقابل
گروه کنش متقابل نه تنها از کارکنان درون واحد شما، بلکه از کارکنان واحد های مختلف تشکیل می شود.
شاید هدف شما فهمیدن علت توقف فروش یک محصول باشد. پس حتما از اعضای واحد های فروش و بازاریابی در گروهتان دعوت می کنید. به این ترتیب، دست اندر کاران کلیدی می توانند با هم ایده هایی بیابند و باعث شروع دوباره فروش محصول شوند.
گروه کاری خود گردان
عبارت گروه خودگردان، به این معنی نیست که گروه به یک مدیر یا مافوق نیاز ندارد. تنها معنی آن این است که گروه نسبت به تصمیماتش موظف و مسئول است؛ برخلاف حالتی که فردی خارج از گروه کارها را تایید یا رد می کند.
فرض کنید در یک بررسی درون شرکتی نشان می دهد واحد خاصی بسیاری از کارکنانش را از دست می دهد. می توانید از داوطلبانی در آن واحد بخواهید پروهی تشکیل دهندو کمک کنند علت خروج کارکنان را بیابند (مثل کار بیش از حد در زمان ناکافی) و راه های احتمالی آن را پیشنهاد کنند (مثل تغییر ساختار شغلی). سپس گروه اقدامات لازم را توصیه و عملی می کند.
(منبع: ایجاد انگیزه در کارکنان، مکس مسمر)
سری مقالات مجموعه ی کارآمد را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید