احتمالاً با اصطلاح کار کردن “از ۹ صبح تا ۵ عصر” آشنایید. اما این واژه اعتبار خود را در دنیای امروز از دست داده است، چرا که بعضی شرکتها دیگر کارکنانشان را ملزم نمیکنند در ساعتهای اداری سنتی در دفتر شرکت حضور داشته باشند.
در عوض، این کارفرمایان، ساعتهای کاریای ارائه میکنند که بیشتر با مسئولیتهای کارکنان تناسب داشته باشد. ممکن است کارکنان ملزم باشند در ساعات خاصی به نام ساعات مرکزی یا هستهای در محل کار حاضر باشند، مثلاً ۱۰ صبح تا ۲ عصر؛ ممکن است در خانه کار کنند؛ یا اینکه ساعات کاریشان انعطافپذیر باشد، مثلاً ۵ صبح تا ۲ عصر، یا ۱۰ صبح تا ۷ عصر؛ یا حتی در یک تقسیم سِمت مشارکت کنند، یعنی دو کارمند نیمهوقت کار یک کارمند تماموقت را در شرکت انجام دهند.
چرا این تغییر اتفاق افتاده است؟
دلایل زیادی باعث این تغییرات شده است:
- خانوادههایی که پدر و مادر شاغل دارند یا تک سرپرست هستند، رو به افزایش است.
- ازدحام جمعیت و ترافیک در مسیرهای مترو و خیابان زمان عبور و مرور را طولانی میکنند.
- کارکنان پی بردهاند که زمان بودن کنار خانواده را از دست میدهند.
- پیشرفتهای فناوری، مثل پیام صوتی و ایمیل، به کارکنان اجازه میدهد که سر ساعت در دسترس باشند و همچنین به دیگران هم دسترسی داشته باشند.
کارکنان قراردادی نه تنها ابزار خوبی برای استخدام و جذب نیرو هستند، بلکه به نگه داشتن نیروی کار فعلی هم کمک میکنند.
ساعت کار شناور
ساعت کار شناور همان چیزی است که از اسمش پیداست، کار با زمانبندی انعطافپذیر. در این قراردادها، کارکنان در شیفتهای از پیش تعیین شدهای که لزوماً منطبق بر ساعات اداری معمول نیست کار میکنند. مثلاً اگر ساعتهای کاری در شرکت شما ۸:۳۰ صبح تا ۵:۳۰ عصر باشد، ممکن است کارکنان با ساعت کار شناور از ۷ صبح تا ۴ عصر یا مثلاً از ۹ صبح تا ۶ عصر کار کنند.
ترجیح شما کدام است؟
علاقه دارید همیشه سر ساعت مشخصی در محل کار حضور داشته باشید؟ یا دورکاری کنید؟ یا به صورت شناور و خروجی محور؟
(منبع: ایجاد انگیزه در کارکنان ترجمۀ حسام سعیدی)
با سلام.
با سپاس از مطلب خوبتون .از نظر من ساعت کاری انعطاف پذیر و شناور خیلی بهتر از ساعت دقیق و بدون انعطاف هست.اما برای ساعت کار شناور باید جنبه و ظرفیت هم باشد.دورکاری هم برای مواردی که حضور فیزیکی لازم نباشد بسیار مناسب است .
بسیار عالی، با نظر شما موافقم.
همانطور که به طور ریز اشاره شد به مسئولیت های کارکنان بستگی دارد ،مثلا این خیلی مهم است که کسانی که به تلفن ها پاسخ میدهند یا حسابداری که مراجعه حضوری دارد و یا کارمندانی که در سازمان هایی هستند که ارباب رجوع به آنها مراجعه می کند و … دقیقا راس ساعت و آماده در محل کار حاضر شوند ، اما در عوض ممکن است این موضوع برای کسانی که در حال تولید محصول هستند و … خیلی مهم نباشد ، اما بعضی اوقات برای همین افراد هم به علت انجام کار گروهی حضور در ساعت مقرر مهم می باشد ، اما در مجموع نظم و انضباط بسیار مهم است و کسانی که ساعت شناور هم دارند نباید باعث اختلال در نظم سازمان شوند .
ممنون از نظر جامع شما
خیلی عالی بود
خدا قوت
ممنون از راهنمایی شما
بسیار مطلب عالی بود. به نظرم ساعت کاری به صورت شناور و خروجی محور نه تنها موجب افزایش بهره وری فرد می شود بلکه با این روش می توان در مصرف انرژی و هزینه های تحمیلی به شرکت نیز صرفه جویی کرد . البته که این رویکرد مترقی نیازمند مدیر مقتدر با دیدگاه کل نگر است.
کاملاً موافقم