بهانه بی بهانه : توانایی شما در پاسخ دادن
توانایی شما در پاسخ مثبت دادن به موانع یعنی همان سطح مسئولیت پذیری شما، تعیین کننده آمادگی شما برای موفق شدن است. وقتی با مانع یا مشکل بزرگی مواجه می شوید موقتا بهت زده می شوید. این احساس بسیار شبیه به این است که در شکم تان مشت کوبیده باشند. چند لحظه یا چند دقیقه توقف می کنید.
در طول این مدت اغلب احساس ناامیدی یا بیچارگی می کنید. با خودتان می گویید: «چرا من؟» اما مهم نیست در چه گودال عمیقی افتاده اید مهم این است که چقدر بالا می پرید. هدف شما این است که در سریع ترین زمان ممکن به بالا بپرید و سر جای قبلی تان قرار بگیرید. انعطاف پذیری در زمان وقوع حوادث غیرمنتظره برای موفقیت بلندمدت شما ضروری است.
اعتقادنامه جنگجویان را به خاطر داشته باشید که می گویند: «مدت کوتاهی دراز می کشم که خونم بریزد و سپس بر می خیزم که دوباره بجنگم.» وقتی اتفاق بدی برایتان می افتد تعجب نکنید، شوکه نشوید و عقب نشینی نکنید. اغلب پیش می آید برنامه هایی که به بهترین وجه ممکن طرح شان را ریخته بودید از هم بپاشند. به جای ناامید شدن، موانع را به عنوان بخشی از زندگی تان بپذیرید. یک نفس عمیق بکشید، خودتان را جمع و جور کنید و به پیشرفت ادامه بدهید.
خوش بینی به شما انعطاف میدهد
مهم ترین ویژگی که برای موفقیت و استقامت به آن نیاز دارید خوش بینی است. یعنی اطمینان بی حد و حصر به خودتان و توانایی تان در اینکه نهایتا موفق شوید. برای اینکه خوشبین باقی بمانید باید وقتی مشکلی پیش می آید افکارتان را تحت کنترل درآورید و به فکرهایتان نظم ببخشید. از اظهار تاسف برای خودتان خودداری کنید.
به یاد داشته باشید که شما قربانی نیستید. شما یک فرد بالغ هستید و کنترل زندگی خود را بر عهده دارید. و در حال انجام کاری هستید که آزادانه انتخاب کرده اید. وجود موانع در زندگی طبیعی است. موانع فقط سرعت گیرهای مسیر موفقیت محسوب می شوند. از سرزنش کردن دیگران و بهانه تراشی خودداری کنید.
وقتی از دیگران شکایت یا آنها را سرزنش می کنید فقط باعث می شود پست و حقیر به نظر برسید و بدتر اینکه با انجام این کار قدرت فردی تان را از دست می دهید. هر بار که انتقاد یا شکایت می کنید باعث می شود که حس کنید ضعیف تر شده اید و توانایی تان در برخورد موثر با وضعیت مربوطه کم می شود. در عوض با تکرار جمله: «من مسئول هستم» از هر مانعی استقبال کنید. به جای اینکه دیگران را سرزنش کنید به دنبال دلایلی بگردید که نشان بدهد چرا شما مسئول اتفاقی هستید که رخ داده است. بهانه بی بهانه!
منبع: (بهانه بی بهانه، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات بهانه بی بهانه را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید