اعضای خانواده ی خود را درک کنید
همه می دانیم که گاهی زندگی سخت می شود. هرچند تشخیص و اقرار به عوامل آشفته کننده ی خودمان بسیار آسان تر از تشخیص و اقرار به مشکلات سایر افراد خانواده است. مثلا اگر خارج از کار می کنید و همسرتان در خانه است، احتمال دارد تمایل داشته باشید بر مشکلات روز خود تاکید کنید اما از مشکلات همسرتان غافل بمانید یا از کنارشان بی تفاوت بگذرید. برعکس آن نیز می تواند صحیح باشد.
شاید به این فکر کنید که در خانه ماندن با بچه ها دشوار است و بینش خود را در مورد کار بیرون و استرس ها و مشکلات ناشی از آن از دست بدهید.
از آن ساده تر، فراموش کردن این واقعیت است که کودکان و نوجوانان درگیری های خود را دارند که از نظر خود آنها بسیار واقعی است. درک این حقیقت که زندگی برای اعضای جوان تر خانواده یک مبارزه به حساب می آید به آن معنا نیست که مشکلات آنها واقعی نیستند.
چند دفعه این جمله را شنیده اید: “او اصلا من را درک نمی کند.” این عبارتی معمول در میان زن و شوهر هاست که وقتی در مورد همسر خود با دوستان شان صحبت می کنند، می گویند. استفاده از این عبارت در مراوده های جوان ترها با دوستان شان در مورد والدین خود معمول تر است. متاسفانه بسیاری از افراد خانواده، خود را تنها احساس می کنند؛ گویی در خانواده کسی آنها را حقیقتا درک نمی کند.
این مشکل به نسبت ساده ای است که می توان بر آن غلبه کرد. قدری دلسوزتر شوید و خود را جای اعضای خانواده بگذارید. آیا می توانید درک کنید آنها با چه سختی های منحصر به فردی مواجه هستند؟ تصور کنید قرار گرفتن به جای آنها تا چه حد می تواند دشوار باشد. با انجام این کار در همه ی موارد در خواهید یافت که زندگی آنها به آسانی که ظاهرا نشان می دهند نیست.
منظورم این نیست که برای اعضای خانواده دلسوزی کنید و بیش از حد بر مشکلات آنها تاکید کنید، بلکه سعی کنید برای اشخاص مورد علاقه ی خود شنونده ی بهتر و دلسوزتری باشید. با انجام این کار به خود یادآوری خواهید کرد که در تلاش های خود تنها نیستید.
این یادآوری ها سطح استرس های شما و همه ی افراد خانواده را کاهش می دهد. تصدیق خالصانه ی مشکلات به خصوص هنگامی که از طرف شخص مورد علاقه ی شما باشد، عامل سلامتی و آسایش است.
یکی از عوامل موثر در نزدیک کردن دو عضو خانواده به یکدیگر، احساس درک متقابل و این احساس است که کسی هست تا به صحبت های آنها توجه کند. به جای تاکید بر مبارزه ها و بار مشکلات خود، سعی کنید در مورد موضوعات دیگران دلسوزتر باشید. تعجب خواهید کرد از اینکه چقدر سریع احساس نزدیکی شما باز می گردد و بزرگ کردن مسائل بی اهمیت کاهش می یابد.
(منبع: از کاه کوه نسازید، دکتر ریچارد کارلسون)
ادامه ی مقالات خانواده ی موفق را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید