کارشناسان، استرس را به عنوان پاسخی فیزیولوژیکی به عوامل استرسزا تعریف میکنند. به بیان دیگر، استرس به معنی نحوهی واکنش بدن شما(روانی، احساسی، جسمی) به سختیها و فشارهای زندگی است.
حتی وقایع شاد و خوشحالکننده نیز استرس ایجاد میکنند. یک ترفیع، یک ارتقای رتبه، یا تولد یک کودک، همه و همه به دلیل تلاش فرد برای انطباق با وضعیت و شرایط جدید، استرس ایجاد میکنند.
استرس به خودی خود هیچ اثر منفیای ندارد. بلکه گاهاً نیز میتواند ایجاد انگیزه کند. اگر به دلیل استرس نباشد، پس حتماً به دلیل آماده کردن یک گزارش مهم است که تا ساعت ۲ بامداد بیدار میمانید. استرس میتواند به فکر کردن در مورد کارهایی که تاکنون غیرممکن تصور میشد، کمک کند. احتمالاً ماجراهای افرادی را که در شرایط خاص، شاهکارهای بزرگی مثل بلند کردن ماشین انجام دادهاند، شنیدهاید. در یک محیط کار، استرس میتواند باعث شود که افراد، کاری را که در دو هفته باید انجام میدادند، دو روزه به انجام برسانند. این نوع استرس را که باعث ایجاد تمرکز و انگیزه میشود، استرس خوب گویند.
همهی کارکنان به یک شکل استرس را تجربه نمیکنند. آنچه یک شخص به عنوان عامل استرسزا میشناسد، مسابقهای است که با دیگری دارد. اگر یکی از همکاران شما برای اتمام یک پروژه زمان بسیار کمی داشته باشد و کار زیادی همچنان باقی مانده باشد، در این صورت دچار استرس شدید شده و سطح آدرنالین خون وی بسیار بالا میرود. اما همکار دیگر شما اگر در چنین شرایطی قرار گیرد، شاید جلوی کامپیوتر خود نشسته و در آرامشی نسبی کار خود را انجام دهد و تغییرات زیادی احساس نکند.
اما استرس بد، نوعی از استرس است که میتواند شما را ناامید و متشنج کند. اگر این نوع استرس ایجاد شد، میتواند به افسردگی یا ناامیدی منجر شود.
برخی مشاغل ذاتاً نسبت به مشاغل دیگر، استرس بیشتری ایجاد میکنند.
(منبع: ایجاد انگیزه در کارکنان ترجمۀ حسام سعیدی)
واقعا استرس به اندازه نیاز است و شتابدهنده است .
ممنون از مطلب شما
بله (استرس خوب) میتونه مفید هم باشه.
خیلی عالی بود.
ممنون از شما
متشکرم خواندم مفید بود
ممنون که وقت گذاشتید.