اکنون با توجه به پاسخهایی که به سوألات (آیا از شغل خود رضایت دارید؟) دادهاید، به خود امتیاز دهید؛ به این صورت که اگر پاسخ الف را گزیدهاید، به خود دو امتیاز بدهید و اگر پاسخ ب را انتخاب کردهاید، به خود امتیاز صفر و اگر پاسخ ج را انتخاب کردهاید یک امتیاز بدهید و در گام بعدی امتیازات خود را جمع بزنید.
۳۹ تا ۵۰ امتیاز
شما در موقعیت مساعد شغلی قرار دارید و همچنین محیط کارتان نیز از نظر شما مطلوب است. در نظر شما، آغاز هفتۀ کاری به هیچ وجه طاقتفرسا نیست، زیرا عملاً انتظار فرارسیدن شنبه را میکشید و از تمام چالشهای جدید کاری با شور و شوق استقبال میکنید؛ چنانکه گاهی اوقات این احساس شما باعث غبطهخوردن همکاران به حالتان میشود و از آنجا که از زندگی کاریتان به شدت راضی هستید، این رضایت خاطر در زندگی شخصیتان نیز منعکس میشود و از این رو، فشارهای روحی و تنشها کاهش مییابند و اگر فشار شدید شغلی بر روی شما ایجاد نگردد و مشکل مالی پیدا نکنید، هرگز نیازی به ایجاد تغییر و تحول در زندگی کاریتان پیدا نمیکنید.
۲۵ تا ۳۹ امتیاز
در ارتباط با رضایت خاطر از شغلتان، متوسطالحال هستید. گاهی بینهایت از کارتان لذت میبرید، ولی گاه و بیگاه دلسرد و ناامید میشوید و حتی از آن نفرت پیدا میکنید. در پایان هر روز کاری، تنها دغدغه خاطرتان، موضوعات مربوط به همان روز میشود و گاهی به این میاندیشید که اگر به خاطر پول نبود، حتی زحمت خارجشدن از خانه را هم به خود نمیدادید. شما مشتاقانه چشم انتظار فرارسیدن روزهای جمعه و تعطیلات هستید، ولی اکثر اوقات به خودتان نهیب میزنید که باید خدا را شکر کرد، زیرا ممکن بود اوضاع بدتر از این هم باشد. در مجموع از شغل خود نهایت استفاده را میبرید و دائماً در این فکر هستید که چگونه وضعیت مالی خود را بهبود بخشید. بعضی اوقات، به فکر یافتن شغل دیگری میافتید که لذتبخشتر و کم زحمتتر باشد. فقط مراقب باشید که با این افکار بلندپروازانه، فرصت شغلی فعلی خودتان را از دست ندهید!
کمتر از ۲۵ امتیاز
در صورت امکان، هرچه زودتر درصدد تغییر شغلتان برآیید یا حتیالمقدور سعی کنید در حال حاضر با شغلتان، همکارانتان و رئیستان کنار بیایید! و در گام بعدی به صورت جدی درصدد یافتن شغل دیگری برآیید وگرنه از نظر روانی آسیب بدی خواهید خورد. قطعاً از شغل فعلیتان راضی نیستید و به همین دلیل ممکن است این نارضایتی کل زندگی شخصیتان را نیز تحتالشعاع قرار دهد و آن را به نابودی بکشاند؛ طوری که دوستان و اقوام از شما دوری گزینند. اگرچه، گاهی اوقات ایجاد تغییر و تحولات دل و جرئت میخواهد.
(منبع: شایستگیهای یک مذاکرهکننده موفق تألیف دکتر مسعود حیدری، لیلا جراحی)
دیدگاهتان را بنویسید