دام حاشیه ی امین یا راحتی خیال
مانع ذهنی دیگری که باید بر آن غلبه کنید، “راحتی خیال” است. بسیاری از اشخاص می خواهند در همین شرایطی که در آن به سر می برند باقی بمانند. آنها در کار یا رابطه ای یا حقوقی یا با سطح مسئولیتی چنان راحت می شوند که نمی خواهند آن را با چیزی عوض کنند.
این حیطه ی راحتی، مانعی در برابر امید و آرزو، عزم و تصمیم و موفقیت است. کمک به کسانی که در این موقعیت گیر می کنند، اگر در ضمن با درماندگی آموخته شده رو به رو باشند، تقریبا غیر ممکن می شود. اجازه ندهید این اتفاق برای شما هم رخ دهد.
راه خروجی از حیطه ی راحتی و فاصله گرفتن از درماندگی آموخته شده این است که برای خود هدف های بزرگ و چالش داری در نظر بگیرید. بعد این هدف بزرگ را به اجزای کوچک تری تقسیم کنید، زمان رسیدن به آنها را مشخص سازید و همه روزه روی آن کار کنید.
پس از آنکه فهرستی از تمامی موانع پیش روی خود تهیه کردید، این موانع را با سازماندهی اولویت بندی کنید. بزرگ ترین تک مانع پیش روی شما کدام است؟ اگر بتوانید با تکان دادن یک عصای جادو مانع بزرگی را از سر راه خود بردارید، آن کدام مانع است که اگر حذف شود به شما امکان می دهد با سرعت بیشتری به حرکت درآیید؟
ایان میتروف، مشاور مدیریت در زمینه ی حل مسئله و از میان برداشتن موانع، به نکات جالبی اشاره کرده اس. او می گوید: “مسئله هر چه که باشد قبل از حل، آن را به اشکال گوناگون تعریف کنید. متوجه مسئله ای که تنها یک تعریف و یا تنها یک راه حل دارد، بشوید.”
وقتی در رابطه با هدف تان این سوال را مطرح می کنید که چرا پیشاپیش به این هدف نرسیده ام، کدام جواب به ذهن تان خطور می کند؟ چیست که مانع حرکت شما شده است؟ کدام مانع بر سر راه شما قرار دارد؟ در این زمان با علم و اطلاعی که بدست می آورید باید قبل از اینکه شروع کنید و دست به کار شوید، آن مانع را از پیش روی خود بردارید.
آنگاه باید بپرسید: دیگر چه چیزی می تواند سبب ساز مسئله شده باشد؟
(منبع: هدف، برایان تریسی)
ادامه ی مقالات هدف را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید