بهانه بی بهانه : اصول گوش فرا دادن
- با توجه کامل گوش بدهید
اولین اصل این است که با توجه کامل گوش بدهید. بدون اینکه حرف طرف مقابل را قطع کنید. طوری گوش بدهید که انگار طرف مقابل قرار است یک راز بزرگ را برملا کند یا شماره برنده بلیت بخت آزمایی را اعلام کند و شما فقط یک بار آن را می شنوید. اگر قرار است یک زن با شما حرف بزند و شما یک مرد هستید همه چیزهایی را که ممکن است حواس تان را پرت کنند کنار بگذارید، تلویزیون یا رادیو را خاموش کنید، اگر مشغول خواندن روزنامه یا نامه هایتان هستید آنها را زمین بگذارید. مستقیما به او نگاه کنید.
کمی به جلو خم شوید. و مطلقا روی چیزی که او می گوید تمرکز کنید. کتاب «نیازهای مردان، نیازهای زنان» به این نکته اشاره می کند که مهم ترین نیاز یک زن به مرد نیاز به احساسات است. منظور از احساسات، توجه کامل به زن در زمانی که او حرف می زند است. از آنجاییکه همیشه به چیزی که بیشترین ارزش را برایش قائل هستید توجه می کنید وقتی در زمان صحبت کردن زن نیز به او توجه کنید در واقع به او می گویید که ارزش زیادی برایتان دارد. این عمیق ترین نیازهای ناخود آگاه یک زن را برآورده می کند. یعنی نیاز به ارزشمند، مهم و قابل احترام بودن.
- قبل از پاسخ دادن مکث کنید
دومین اصل خوب گوش دادن این است که قبل از پاسخ دادن مکث کنید. چند ثانیه صبر کنید تا با دقت حرفی را که او زده است بررسی کنید. ممکن است او در حال فکر کردن باشد و بخواهد افکارش را طور دیگری نیز بیان کند در این صورت اگر مکث کنید از ریسک قطع کردن حرف های او پیشگیری می کنید. با این کارتان در واقع به او می گویید که برای حرفی که زده است ارزش قائل هستید و اینکه به دقت حرف هایش را بررسی می کنید.
یکی دیگر از فواید مکث کردن و ایجاد سکوت در میان مکالمه این است که می توانید علاوه بر حرف هایی که گفته شد حرف هایی را که گفته نشد و معانی پنهانی حرف های او را هم بفهمید. به این ترتیب پیام واقعی او در سطوح عمیق ذهن تان خیس می خورد و به شما اجازه می دهد که بهتر درک کنید و با هوشیاری و حساسیت بیشتری به او پاسخ بدهید.
- درخواست کنید که منظورش را شفاف بیان کند
سومین اصل موثر گوش دادن این است که از او بخواهید منظور خود را شفاف بیان کند. هیچ وقت فرض را بر این نگذارید که میدانید طرف مقابل چه فکر یا احساسی دارد. در عوض اگر منظورش شفاف نیست فقط بپرسید: «منظورت چیه؟» یا «دقیقا منظورت چیه؟» زمانی که سوال می پرسید و درخواست شفافیت می کنید به او نشان می دهید واقعا به آنچه می گوید اهمیت می دهید و واقعا دوست دارید بدانید که او چطور فکر یا احساس می کند.
- فیدبک دادن
چهارمین اصل موثر گوش دادن این است که در مورد آنچه طرف مقابل می گوید به او فیدبک بدهید و حرفش را به زبان خودتان بازگو کنید. این «آزمون نهایی» گوش دادن است. اینجاست که به طرف مقابل تان نشان می دهید که واقعا توجه می کردید. فقط وقتی که بتوانید حرف های طرف مقابل را به زبان خودتان بازگو کنید به او ثابت می کنید که واقعا در حال گوش دادن به حرف هایش بوده اید. اکثر مشکلاتی که در روابط پیش می آید به دلیل این است که ارتباط به خوبی برقرار نمی شود.
مثلا زن و شوهر به اندازه کافی با هم حرف نمی زنند. یا یکی از آنها در زمانی که دیگری می خواهد حرف بزند به خوبی به حرف هایش گوش نمیدهد. هر فردی این نیاز عاطفی را دارد که به اندازه خاصی با همسرش صحبت کند. همچنین هر فردی این نیاز عاطفی را نیز دارد که به اندازه خاصی گوش بدهد. سازگارترین زوج ها آنهایی هستند که اشتیاق حرف زدن و گوش دادن در آنها در تعادل باشد. در مکالمات، جذر و مدهایی وجود دارد و سکوت های مناسب میان این جذر و مدها فاصه ایجاد می کند. در این صورت هر فردی فرصتی پیدا می کند تا نیاز خود را برای حرف زدن با گوش دادن برآورده کند. و هر دو طرف راضی می شوند.
- تعهد کامل، ضروری است
لازمه پایداری عشق و ازدواج این است که هر دو طرف به طور کامل وفاداری خود را حفظ کنند. برای اینکه کاملا خودتان را وقف یک رابطه کنید به انضباط فردی زیادی نیاز دارید. و دیگر اینکه این کار حس آزادی بخشی به شما می دهد. فقط زمانی که کاملا در رابطه با یک نفر متعهد هستید کاملا آزاد هستید تا توجه تان را به شکوفا کردن نیروهای بالقوه تان در دیگر بخش های زندگی تان معطوف کنید. یکی از مهم ترین اصول در ازدواج یا روابط به وفاداری مربوط می شود. از آنجاییکه ما در یک جامعه شدیدا شهوانی زندگی می کنیم وسوسه ها و تحریکاتی در تمام مدت در اطراف مان و تقریبا هر جایی که می رویم وجود دارند. اغلب برای اینکه کاملا به همسرتان وفادار بمانید در تمام طول زندگی زناشویی تان به انضباط فردی و کنترل فردی زیادی نیاز دارید.
برای پرهیز از وسوسه های رایجی که می توانند به عاشقانه ترین رابطه ها آسیب رسانده یا آنها را نابود کنند دو راه وجود دارد.
اول از همه از قبل تصمیم بگیرید که هرگز به همسرتان بی وفایی نکنید. از قبل این تصمیم را بگیرید و با خودتان بگویید هر اتفاقی که بیفتد به هیچ دلیل از راه به در نخواهید شد.
دوم اینکه خود را موظف کنید که خودتان را در معرض وسوسه قرار ندهید. از انجام هر کاری که ممکن است عامل وسوسه برانگیزی در آن باشد پرهیز کنید. به جز زمانی که به دلایل کاری لازم باشد. از صرف نهار، نوشیدنی و شام به تنهایی با یکی از افراد جنس مخالف، پرهیز کنید. به یاد داشته باشید که در میان جمع امنیت وجود دارد. هر جایی که می روید و در هر کاری که انجام می دهید مدام تصور کنید که همسرتان درست در کنارتان نشسته است و هر کاری را که انجام می دهید و هر حرفی را که می زنید می بیند و می شنود. تصور کنید هر کاری که انجام می دهید صرف نظر از اینکه کجا هستید قرار است ظرف بیست و چهار ساعت به همسرتان گزارش شود. از انضباط فردی و قدرت اراده خود برای ایجاد و حفظ شهرت صادق و وفادار بودن به همسرتان، استفاده کنید.
منبع: (بهانه بی بهانه، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات بهانه بی بهانه را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید