زبان بدن : عبور از مرزهای فرهنگی (۲)
توقع لمس شدن
اگر تا کنون به سرزمین های لاتین از آمریکای جنوبی تا مدیترانه سفر کرده باشید، می دانید که مردم آنجا به راحتی به یکدیگر نزدیک می شوند و تماس جسمی برقرار می کنند. در این مناطق در آغوش کشیدن و بوسه زدن بر گونه های دوستان و اعضای خانواده، متعارف است.
صحنه ی همکارانی که دست در دست یا بازو در بازوی هم دارند یا بازوان شان را روی شانه ی یکدیگر می اندازند و در طول خیابان قدم می زنند، چیزی بیش از یک دوستی را نشان نمی دهد. در میان مردم این سرزمین ها نشان دادن علاقه و محبت در مکان های عمومی رسمی متعارف و مورد انتظار است.
می توانید منتظر این نوع سلام و خوشامدگویی ها در نواحی مختلف دنیا باشید:
در فرانسه: اگر با یک فرانسوی دوست شدید، منتظر باشید که زمان سلام و خداحافظی سه بار گونه های شما را ببوسد.
در برزیل: هنگام سلام و خداحافظی، رسم بر این است که با تمام افراد حاضر در جمع دست داده شود. در صورتیکه فردی با شما رابطه ی دوستی برقرار کرد انتظار داشته باشید که شما را در آغوش بگیرد.
در خاورمیانه و کشورهای خلیج فارس: تماس بدنی در هنگام سلام و خوشامدگویی در خاورمیانه و کشورهای خلیج فارس مرسوم است. صبر کنید تا ابتدا طرف مقابل این کار را انجام دهد، زیرا سبک های متعددی برای سلام و خوشامدگویی دارند.
در عربستان صعودی خود را برای یک مراسم سلام و علیک مفصل با فرد مقابل آماده کنید. گرچه سعودی مدرن با فرد مقابل دست می دهد، اما سلام و احوال پرسی مرسوم سعودی بین مردان، امری پیچیده تر است. بعد از بیان جمله ی سنتی “سلام علیکم” با طرف مقابل دست داده و می گویید “کیف حالک”، سپس هر کدام دست چپ خود را روی شانه ی راست دیگری می گذارید و گونه ی یکدیگر را می بوسید. در آخر، دوست جدیدتان دست شما را در دست خود می گیرد.
فاصله ی خصوصی بین دو طرف مکالمه در خاورمیانه کم است، بنابراین عقب کشیدن ممکن است توهین تلقی شود. خود را برای تماس بدنی بیشتر در مکالمات آماده کنید. در واقع، گرفتن دست در میان مردان عرب کاملا رایج است؛ این حرکت برای آنها نشانه ی دوستی و احترام است.
در شرق آسیا دست دادن استاندارد بین ۱۰ تا ۱۲ ثانیه طول می کشد و در آن دست نسبتا به گرمی فشرده می شود. این شیوه با دست دادن در آمریکای شمالی که تقریبا ۳ تا ۴ ثانیه طول می کشد و محکم است، فرق دارد.
چینی ها در مقایسه با بسیاری از کشورهای خاور دور در احوال پرسی با دست دادن راحت ترند. کمی تکان دادن سر یا خم شدن هم شکل مناسبی برای سلام و خداحافظی است، صبر کنید تا آنها آغازگر باشند و شما هماهنگ با کار آنها رفتار کنید. در هر حال، چینی ها دوست ندارند یا کسانی که نمی شناسند، تماس بدنی داشته باشند. این به ویژه درباره ی افراد مسن تر و دارای موقعیت مهم صدق می کند. چنانچه شک دارید، از دست دادن با هر دو دست صرف نظر کنید.
(منبع: زبان بدن به زبان آدمیزاد، الیزابت کونکه)
ادامه ی مقالات زبان بدن را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید