بهترین روش ها برای مرتب کردن وسایل (۱)
تجربه نشان می دهد که نظم، یک پدیده ی طبیعی نیست. در واقع روال عادی زندگی، ما را به سمت بی نظمی سوق می دهد و برای برقراری نظم، هر روز باید با بی نظمی مبارزه کنیم. اگر بخواهیم کمی بدبین باشیم، با لحظه ای غفلت، هر نوع بی نظمی بالقوه می تواند به بالفعل تبدیل می شود و عینیت پیدا می کند.
اما از طریف دیگر، وسواس بیش از اندازه هم خوب نیست. خانه ای را تصور کنید که همه چیز در جای خودش قرار دارد و همه چیز از تمیزی برق می زند، زندگی کردن در چنین خانه ای استرس زاست چرا که هیچ کاری نمی توانید در آن انجام دهید مبادا، کمی به هم ریخته یا کثیف شود، در نتیجه این تفکر بعد از مدتی به وسواس تبدیل شده و سلامتی تان را به خطر می اندازد.
مسیر ساده سازی ما را از بی نظمی خلاص می کند و در عین حال باعث می شود دچار وسواس نشویم و در یافتن حد تعادل در این زمینه ما را یاری می کند. تعادل در این زمینه به معنی این است که بپذیریم وجود کمی بی نظمی طبیعی است و نباید بیش از حد سخت گیر باشیم، اما در عین حال دچار هرج و مرج و آشفتگی هم نشویم.
- هیچ کس شلخته به دنیا نیامده است
تمایل به نگه داشتن وسایل غیر ضروری و شلختگی، یک ویژگی ذاتی نیست که از بدو تولد همراه ما بوده باشد. خیلی ها بی نظمی خود را امری ذاتی می دانند که اینطور نیست. بی نظمی یک حالت موقتی است که از جهاتی با وسواس سطحی، قابل مقایسه است.
مقوله ی وسواس، فقط مختص افراد تمیز و مرتب نیست، بلکه تمایل افراد به جمع کردن وسایل به درد نخور هم، گونه ای از وسواس است. تنها کاری که باید انجام دهیم این است که با خودمان روراست باشیم و از شدت وسواس خود در هر زمینه ای بکاهیم و در صورت لزوم از هر کسی که می تواند در این زمینه به ما یاری رساند، کمک بگیریم.
برای روشن تر شدن موضوع، باید بگوییم که در اینجا منظور ما از افراد نامنظم کسانی هستند که تا حدود زیادی، میل به بی نظمی دارند. اگر جمع کردن وسایل غیر ضروری به شکل یک وسواس درآید، عواقب خطرناک و زیان آوری برای فرد به دنبال خواهد داشت. دقیقا همانطور که یک فرد معتاد به موارد مخدر نیاز به متخصصی دارد تا او را در این زمینه یاری کند، افرادی هم که چنین مشکلی دارند، به کمک متخصصان این زمینه، احتیاج دارند.
منبع: (زندگی به همین سادگی، تیکی کوستن ماخر)
ادامه ی مقالات زندگی به همین سادگی را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید