۴ مانع ذهنی در رابطه با مسائل مالی
- چیزاهایی که از دیگران شنیده ایم
حرف های به ظاهر حکیمانه ی قدیمی، در ناخودآگاه همگی ما ریشه دوانده اند؛ چرا که بارها و بارها، آنها را شنیده ایم. حرف هایی مانند “هیچ کس نمی تواند از راه درست پولدار شود”، “کسانی که پولدار می شوند دوستان شان را از دست می دهند” و بسیاری جملات مشابه دیگر که قرن هاست باعث شده اند کارگرانی که درآمد خیلی کمی دارند به زندگی های سطح پایین راضی باشند.
و به همین دلیل است که، با وجود آگاهی از مزیت رفاه مالی، باز هم بسیاری از مردم، ذهنیتی منفی نسبت به ثروت دارند.
توصیه ی ما این است: که برای رهایی از شر این گونه افکار منفی و باورهای غلط، به جای واژه ی پول و ثروت، از اصطلاح استقلال مالی استفاده کنید.
- نگرانی در مورد آینده
“اگر شغلم را از دست بدهم چه؟”، “اگر ورشکست شوم چه می شود؟” کسانی که مرتبا به شکست فکر می کنند، مدام هم شکست می خورند، اما جالب اینجاست که افراد موفق و صاحبان کسب و کارهای عالی هم، بارها و بارها شکست خورده اند، اما هر بار با پذیرش شکست خود، کار دیگری را با ریسک بالاتر شروع کرده اند. آنها در طول فرآیند موفقت خود به شکست فکر نمی کردند، بلکه تصویری بسیار عالی از آینده در ذهن داشتند.
توصیه ی ما این است: که یک تصویر ذهنی واضح و جذاب از آینده داشته باشید و هدفی را که می خواهید به آن برسید در ذهن تان مجسم کنید.
- امید واهی به بخت و اقبال
مراقب رویاهای واهی باشید! بعضی از رویاها هستند که نه تنها هیچ کمکی به شما نمی کنند، بلکه ممکن است جلوی پیشرفت تان را هم بگیرند؛ مثل رویای برنده شدن در قرعه کشی بانک یا به ارث بردن پول کلان از عمویی که هنوز او را نمی شناسید!
یا اینکه همیشه در این فکر باشید که بالاخره یک روز شما را کشف می کنند و شما به یک سوپر استار در سینما یا صنعت موسیقی تبدیل می شوید. مشکل این نوع خیال پردازی ها این است که شما را از تلاش برای رسیدن به اهداف تان وا می دارند.
توصیه ی ما این است: که زیاد به فکر خوش شانسی نباشید، به جای این، تصمیم های عاقلانه بگیرید. مثلا تصمیم بگیرید تا آخر سال، ۵ میلیون تومان بیش از حد معمول پول در بیاورید. اگر زندگی افراد موفق را بررسی کنید، می بینید که اکثر آنها معمولا شغل های دوم و سومی داشته اند؛ مثل راننده، پخش کننده ی روزنامه، نویسنده و … .
اگرچه ممکن است در مورد داستان برخی از این افراد، اغراق هایی هم صورت گرفته باشد، اما به هر حال یک چیز مشترک در بین تمامی آنها این است که: افراد موفق همیشه مرد عمل بوده اند و هرگز نخواسته اند نقش یک قربانی را بازی کنند.
- بهانه گیری
گفتن جملاتی مثل “دلم می خواهد … اما…” در واقع نوعی بهانه گیری است. درباره ی این جمله ها فکر کنید. چنین جملاتی نشان می دهند که شما خودتان مانع پیشرفت تان می شوید. هیچ کس به اندازه ی خود شما، خواسته ها و آرزوهای تان را سرکوب نمی کند.
باید بین پول و بهانه گیری، یکی را انتخاب کنید. نمی توانید هر دو را با هم داشته باشید. افراد موفق هم این جمله را در سر خود دارند اما بخش اول، یعنی خواسته های شان بخشی قوی تر از بهانه های شان است.
توصیه ی ما این است: که خواسته های تان را به شکل دیگری به زبان بیاورید؛ مثلا بگویید: “دلم می خواهد… بدست بیاورم. برای اینکه موفق شوم باید… .”
منبع: (زندگی به همین سادگی، تیکی کوستن ماخر)
ادامه ی مقالات زندگی به همین سادگی را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید