گاو بنفش: تفکری با نام اوتاکو
ژاپنی ها تعدادی کلمه ی واقعا سودمند اختراع کرده اند. یکی از این کلمات «اوتاکو» است. «اوتاکو» توصیف کننده ی چیزی بیش از یک سرگرمی، اما کمی کمتر از یک دل مشغولی است. اوتاکو یک تمنای طاقت فرساست که شخص را وادار می کند دور شهر بچرخد تا فروشگاه جدید «رامن نودل» را که تغییرات زیادی هم داشته، پیدا کند. اوتاکو تمایل شخص برای کشف همه چیز در مورد لوکوموتیوهای دیجیتالی جدید شرکت «لیونل» و اطلاع رسانی به یک دوست علاقه مند است.
(اوتاکو در زبان ژاپنی به معنی شخصی ست که دیوانه وار عاشق چیزی ست.)
افرادی که مجله ی «فست کمپانی» را می خوانند درباره ی کسب و کار، نگرش اوتاکویی دارند. آنها از نمایش های تجاری بازدید می کنند تا در لبه ی برنده و تیز تجارت قرار بگیرند. آنها به بقای شرکت شان کمک می کنند و همچنین استقرار در این لبه را دوست دارند. اوتاکو، اگر به نتیجه برسد، در قلب پدیده ی گاو بنفش قرار دارد.
همان گونه که قبلا دیدیم، شرکت شما نمی تواند فقط با برطرف کردن نیازهای اساسی رشد کند. شما باید با پذیرش کنندگان مشتاق اولیه ارتباط برقرار کنید و آنها را داشته باشید تا آنها کلام و پیام شما را در سراسر منحنی بازاریابی منتشر کنند و اینجاست که «اوتاکو» بودن مفید و موثر واقع می شود.
“مشتریان با افکار اوتاکویی همان عطسه کنندگانی هستند که شما به دنبال شان هستید.”
آنها کسانی هستند که وقت صرف می کنند تا محصول شما را بشناسند و در مصرف آن، این ریسک را می پذیرند. آنها حتی برای معرفی کالای شما وقت دوستان خود را می گیرند. بازتاب این تفکر این است که بعضی از بازارها مشتریان اوتاکویی بیشتری دارند. کار بازاریابان شاخص این است که این بازارها را تشخیص دهند و بشناسند و روی آنها تمرکز کنند، نه روی بازارهایی که نسبت توجه کمتری جلب می کنند.
برای مثال رگهای سالم از “سس تند اوتاکویی” در ایالات متحده وجود دارد. سس چیلی به دنبال چاشنی های به مراتب تندتر، تا حد امکان سوزان، توانسته نمونه هایی از این سس های تند دیوانه کننده را وارد کسب و کار کند.
هم زمان با تجارت موفقیت آمیز سس های تند، بدون هیچ تبلیغی توسط موسسین پیشگام، برای فروش سس خردل هیچ تلاشی نمی شد. اگر بگوییم تعداد افرادی که از سس خردل لذت می برند خیلی بیشتر از افرادی است که از سس تندی که تا مغز آدم را می سوزاند لذت می برند، حتما تعجب خواهید کرد.
با وجود این، سس های تند وارد بازار تجارت شدند در حالی که سس خردل نتوانست. چرا؟ زیرا تعداد کمی از افراد، این سس را از طریق ایمیل سفارش می دهند و یا برند متفاوتی از این سس را در رستوران می خواهند. طرفداران سس خردل تفکر اوتاکویی ندارند.
“تجارت هوشمندانه، بازارهایی را هدف قرار می دهد که در آن تفکر اوتاکویی وجود داشته باشد.”
منبع: (گاو بنفش، اثر ست گادین)
ادامه ی مقالات گاو بنفش را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید