کمال پرستی را کنار بگذارید (۱)
“اگر لاغرتر، زیباتر، پولدارتر، یا باهوش تر بودم، زندگی بهتری داشتم و خوشبخت تر بودم”، این رویایی است که خیلی ها را بیمار، ناامید و غمگین می کند. مشاوران روان شناسی، بر این باورند که افسانه ی داشتن یک زندگی کامل، توهمی خطرناک است که به جای انگیزه، انرژی فرد را از بین می برد.
آنها معتقدند که مردم باید این توهم را کنار بگذارند و به سمت یک زندگی ناقص اما شاد و آرام حرکت کنند. زندگی کاستی ها، نقایص، سختی ها و بالا و پایین های خودش را دارد. تنها کسانی که این واقعیت را بپذیرند و با آن خو کنند می توانند زندگی شاد و آرامی داشته باشند.
البته مواردی هم هستند که ارتکاب اشتباه در آنها می تواند خطرات بزرگی را در پی داشته باشد؛ مانند رانندگی، رد شدن از خیابان، استفاده از دارو و غیره. اما همه ی زندگی این طور نیست. در اکثر جوانب زندگی، جای زیادی برای ارتکاب اشتباهات کوچک و بزرگ وجود دارد.
تحقیقاتی که در دانشگاه نیو مکزیکو انجام شد نشان داد که باریک بینی بیش از حد نه تنها باعث بروز بیماری، بلکه منجر به ایجاد خسارت های مالی نیز می شود. آنهایی که حد تعادل را رعایت می کنند و راهی بین بیخیالی و کمال پرستی را در پیش می گیرند، زندگی شادتر و ساده تری را تجربه کرده و پول بیشتری پس انداز می کنند.
- اصل “هرچه سریع تر بهتر”
این اصل را می توان به خوبی در موقعیت های روزمره مشاهده کرد. بعنوان مثال، فرض کنید در خانه تان متوجه مقداری گرد و خاک در گوشه ی اتاق می شوید.
عکس العمل شماره ی ا: آهی می کشید و می گویید که وقت آن رسیده تا خانه تان را حسابی تر و تمیز کنید، اما به آن گرد و خاک دست نمی زنید، چون فکر می کنید مانند قطره ای در اقیانوس است و وقتی کل خانه کثیف است، تمیز کردن این قسمت تفاوت چندانی ایجاد نمی کند.
عکس العمل شماره ی ۲: گرد و خاک را از گوشه ی اتاق جمع کرده و بیرون می ریزید. عکس العمل شماره ی ۱ کمال پرستی است. در واقع تمیز کردن کل خانه بهترین راه حل است، زیرا وقتی اینجا گرد و خاک دیده می شود پس حتما در جاهای دیگر هم وجود دارد. اما معمولا این راه حل کمال پرستانه که برای مقابله با آن در نظر می گیرید به این زودی ها عملی نمی شود و مسئله حل نشده سر جای خود باقی می ماند.
عکس العمل شماره ی ۲ راه حلی ساده و واقع بینانه برای مواجهه با مسئله است. مزیت این راه حل این است که مستقیما خود مسئله را حل کنید و از طرف دیگر، این کار شما مانع انجام یک خانه تکانی درست حسابی هم نمی شود.
برای اینکه کمال پرستی را کنار بگذاریم، باید شهامت این را داشته باشیم که برخی کاستی ها را نادیده بگیریم و بسته به شرایط، رویکرد خود را تغییر دهیم.
منبع: (زندگی به همین سادگی، تیکی کوستن ماخر)
ادامه ی مقالات زندگی به همین سادگی را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید