چگونگی برطرف کردن مشکل اهمال کاری (۲)
- وقت بیشتری را صرف بازی کردن کنید
برخی از افراد وقتی تحت فشار کارهای انجام نشده شان قرار می گیرند، خودشان را تنبیه می کنند. همه ی بازی های کامپیوتری شان را پاک می کنند، دیگر برای قدم زدن بیرون نمی روند و عصرها بچه هایشان را به پارک نمی برند و با آنها بازی نمی کنند. در چنین شرایطی سخت است که از زندگی لذت ببرند. در این حالت تعادل زندگی شان بهم می خورد و در نتیجه کیفیت کارشان هم پایین می آید.
این الگو را در هم بشکنید و وقتی تحت فشار قرار دارید، سعی کنید لذت بیشتری از زندگی ببرید و بیشتر به زندگی تان توجه کنید. اما این بار برای هر یک از کارها و سرگرمی هایتان مدت زمانی مشخص تعیین کنید؛ مثلا نیم ساعت برای پیاده روی و ۲۰ دقیقه برای بازی های کامپیوتری. وقتی به خودتان استراحت می دهید، ذهن تان بازتر و خلاق تر می شود و از نظر روانی در شرایط مناسب تری قرار می گیرد.
اگر بدون اینکه عذاب وجدان داشته باشید، کمی استراحت و تفریح کنید، می توانید از مابقی زمان تان استفاده ی بهتری کنید و کارتان را با کیفیت بالاتری انجام دهید. علاوه بر این، مقدار معینی تفریح و سرگرمی باعث کاهش احتمال بروز ناراحتی های مرتبط با استرس می شود.
- ترس تان را درست تعبیر کنید
در ابتدای شروع هر پروژه، معمولا احساس ترس و نگرانی شما را فرا می گیرد. زیرا آن را مانند یک کوهی بزرگ می بینید و دیدن ارتفاع مهیب هدفتان شما را به وحشت می اندازد. بسیاری از افراد در چنین موقعیت هایی جا می زنند و از انجام کارها شانه خالی می کنند. خوب است بدانید که چنین ترسی کاملا طبیعی است و نباید اجازه دهید باعث شود از انجام آن کار طفره بروید، بلکه باید به شما انگیزه دهد که آن مسیر را به مسیرهای کوچکی تقسیم کنید که طی کردن آنها برای تان ساده به نظر می رسد.
- با یک تقویم برعکس کار کنید
تاریخ تحویل پروژه تان را روی خط اول یک برگه ی کاغذ یادداشت کنید. سپس روی هر خط، یک قدم از آینده به سمت حال برگردید. قدم قبل از تحویل پروژه چیست؟ قدم قبل از آن چی؟ و به همین ترتیب پیش بروید تا به زمان حال برسید. حالا مسیری که باید برای انجام پروژه تان طی کنید. پیش رویتان است و می دانید که به ترتیب، چه قدم هایی باید بردارید.
- روی نگرانی تان کار کنید
نگرانی سرعت شما را پایین می آورد و باعث می شود انگیزه تان را از دست بدهد. معمولا هنگامی که نگران هستید تنها به مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید فکر می کنید “اگر دوباره کارم را دیر تحویل بدهم فاجعه به بار می آید.” و در همین نقطه متوقف می شوید و همین باعث شود بخواهید فرار کنید و از خطر احتمالی جلوگیری نمایید.
کار کردن روی نگرانی یعنی اینکه بیشتر فکر کنید! بدترین حالتی را که ممکن است پیش بیاید تصور کنید “شغلم را از دست می دهم.” اما این بار آن را همین جا رها نکنید. بیشتر پیش بروید: اگر این اتفاق افتاد چه کار کنم؟ (“یک نفس راحت می کشم.” یا “درسم را ادامه می دهم و شغل بهتری پیدا می کنم.”)
اگر همیشه این کار را انجام می دهید، از کسانی که از شکست واهمه دارند یک قدم جلوتر خواهید بود: شما می دانید که در صورت بروز این قبیل مشکلات می توانید از پس آنها بربیایید. این کار اعتماد به نفس شما را بالا می برد و کمکتان می کند که ترس تان را به لذت تبدیل کنید.
منبع: (زندگی به همین سادگی، تیکی کوستن ماخر)
ادامه ی مقالات زندگی به همین سادگی را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید