هر بحران، فرصتی برای نظم دهی به افکار
در هر خانواده ای علائم هشدار دهنده ی زیادی از وقوع هرج و مرج در گوشه و کنار خانه خبر می دهند. مشکل این است که ما به ندرت به این علائم توجه می کنیم و همچنان به کار خود ادامه می دهیم تا اوضاع آشفته ما را نیز آشفته کند. ما تا حد زیادی می توانیم از احساس آشفتگی دوری کنیم. از طریق توجه کردن به علائم هشدار دهنده و اینکه بیاموزیم از آنها بعنوان مکانی برای تنظیم مجدد خود بهره ببریم.
مثلا یکی از علائم هشدار دهنده ی خانه ی ما هنگامی است که همه عجله داریم. وقتی همه نگران کمبود وقت هستند، احساس هیجان بیش از اندازه ای بر همه مسلط می گردد و به نظر می رسد همه بی هدف و با عجله به هر سو می روند. ما این حالت را شناخته ایم و از آن بعنوان امکان تنظیم مجدد خود بهره می بریم.
به عبارت دیگر، یکی از ما متوجه این علامت می شود و مثلا می گوید: “خوب بچه ها، حواستان باشد. دوباره دارد شروع می شود.” این شناخت ساده به ما اجازه می دهد که نفسی بکشیم، آرام بگیریم و تلاشی دوباره را شروع و سرعت خود را تنظیم کنیم. این علائم هشدار دهنده همیشه سعی می کنند به ما بگویند که همه ی ما به آرام گرفتن و تجدید قوای فکری نیاز داریم.
این کار به ما اجازه می دهد دوباره شروع کنیم. در موقعیت های مشابه اگر به علائم هشدار دهنده توجه نکنیم، احساس آشفتگی سرعت بیشتر می گیرد و اغلب به یک سری کارهای بی نتیجه منجر می گردد.
علامت هشدار دهنده ی معمول دیگر، بحث های داغ بین خواهران و برادران است. شما از خود بحث می توانید برای تنظیم مجدد فضای موجود استفاده کنید. به جای آنکه منتظر دعوای شدید شوید، پیش از آنکه از کنترل خارج گردد وارد عمل شوید.
اگر فقط یک فرزند دارید، شاید بتوان ناله های کوچک را بعنوان علائم هشدار دهنده در نظر گرفت. اگر تنها زندگی می کنید، امکان تنظیم مجدد شما ممکن است هنگامی رخ دهد که موارد بسیاری از “کارهای انجام نشده” یا “ظرف های زیادی برای شستن” داشته باشید. خلاصه ی کلام اینکه استرس را پیش از آنکه واقعا بیاید ببینید و در نطفه خفه کنید.
لحظه ای به خانه ی خود بیندیشید، آیا موارد استرس زا مسلط هستند و مرتب به وجود می آیند؟ اگر چنین است، آیا پیش از بروز استرس علائم هشدار دهنده مشاهده می شوند؟ اگر دقت کنید، احتمالا خواهید دید و باید از آن علائم بعنوان ترفند به سود خود استفاده کنید. به آنها توجه کنید و از آنها بعنوان امکان تنظیم خود بهره ببرید. با چنین کاری استرس های بسیار کمتری در محیط خانه خواهید داشت.
(منبع: از کاه کوه نسازید، دکتر ریچارد کارلسون)
ادامه ی مقالات خانواده ی موفق را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید