قدرت زمان : راه های غلبه بر وقت کشی(۲)
بخش اول این مطلب در مطلبی با عنوان قدرت زمان : راه های غلبه بر وقت کشی (۱) بیان گردیده است.
- در مورد عواقب انجام ندادن کار یا تمام نکردن آن فکر کنید.
اگر کاری را طبق برنامه انجام ندهید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ ترس و آرزو هر دو، محرک های انگیزه بخش خوبی برای رفتارهای انسان هستند. بعضی مواقع با آرزوی رسیدن به منافع یا پاداش های انجام یک کار می توانید به خودتان انگیزه بدهید و بعضی وقت ها هم می توانید با فکر کردن به عواقب احتمالی انجام ندادن کار طبق وعده، به خودتان انگیزه بدهید.
- در مورد منافع انجام یا تکمیل یک کار فکر کنید.
تمام دلایل ممکن برای به موقع انجام دادن یک کار را روی کاغذ بیاورید. هرچه دلیل بیشتری برای تکمیل کار پیدا کنید تمایل تان برای شروع آن بیشتر خواهد شد و کشش درونی تان برای به اتمام رساندن آنچه شروع کرده اید، بیشتر خواهد شد. اگر برای انجام کاری فقط یک یا دو دلیل داشته باشید از سطح انگیزه متوسطی برخوردار خواهید بود ولی اگر بتوانید برای پایان دادن به کار ده تا دوازده دلیل پیدا کنید، سطح انگیزه شما به میزان چشمگیری بالا خواهد رفت و در نتیجه استقامت و تعهدتان نیز برای انجام آن به همان نسبت بالا خواهد رفت.
- در طول روز برای کارکردن روی پروژه تان پانزده دقیقه وقت در نظر بگیرید.
زمانی خاص را که می تواند از ساعت ۱۰ تا ۱۰/۱۵ صبح یا ۲ تا ۱۵ / ۲ باشد کنار بگذارید و اراده کنید در این مدت معین بدون هیچ دغدغه ای فقط روی پروژه مورد نظرتان کار کنید. این روش به نحوی شما را به سوی انجام کار سوق می دهد که احتمال به پایان رساندن آن را زیاد می کند. برای استفاده هرچه بیشتر از این شیوه باید با خودتان قرار بگذارید و این قرار را روی کاغذ بیاورید. آنگاه در یک فرصت معین وسایل و امکانات لازم را فراهم کنید و جلسه پانزده دقیقه ای کار را شروع کنید. در پایان پانزده دقیقه احساس خواهید کرد که میل دارید کار را ادامه بدهید. اگر اینطور نبود کار را کنار بگذارید و برای پانزده دقیقه دیگر در فرصتی دیگر برنامه ریزی کنید. به قراری که با خودتان گذاشته اید پایبند باشید.
- در مقابل آرمان گرایی مقاومت کنید.
از آنجایی که آرمان گرایی دلیل اصلی تعلل است تصمیم بگیرید که در مورد انجام کار به نحو مطلوب اصلا نگران نباشید. فقط کافی است کار را شروع کنید و بی وقفه آن را ادامه دهید. همیشه این امکان وجود دارد که دوباره به عقب برگردید و در کارتان تجدید نظر کنید و آن را تصحیح کنید. هیچ کار ارزشمندی وجود ندارد که برای اولین بار کاملا مطلوب انجام شده باشد.
همین اواخر یکی از دوستانم یک شرکت مشاوره تاسیس کرد. از او در مورد نحوه پیشرفت کارش سؤال کردم. در پاسخ گفت که هنوز نتوانسته یک قدم هم بردارد چرا که یک ماه تمام طول می کشد که سربرگ ها، بروشورها و کارت های ویزیت را از چاپخانه تحویل بگیرد. در جواب گفتم که بروشورها، سربرگها و کارت های ویزیت یک ریال هم به درد کسب او نخواهند خورد و چیزی که او لازم دارد این است که شماره تلفن جدیدش را روی کارت های قدیمی اش یادداشت کند و یا خیلی سریع چند تا کارت ویزیت سفارش بدهد و از چاپخانه تحویل بگیرد و بعد وارد عمل شود و با چند مشتری وارد مذاکره شود. به او گفتم این کار از هر بروشوری برای او مفیدتر خواهد بود. یک هفته بعد با من تماس گرفت و گفت راهنمایی من نظر او را هم درباره خودش و هم در مورد کسب و کارش تغییر داده است. او از همان روز، شروع به تماس با مشتریان احتمالی می کند و از همان روز که کارش را شروع می کند پول در می آورد.
- حوزه ای را انتخاب کنید که تعلل در آن شما را آزار می دهد.
حوزه مشخصی که می دانید تمایل به تعلل باعث عقب ماندن شما شده است. مهم ترین حوزه را در نظر بگیرید و تصمیم بگیرید بر تنبلی روی آن حوزه غلبه کنید. کارها را اولویت بندی کنید و با تمام حواس روی حوزه ای که غلبه بر تعلل در آن می تواند بیشترین نقش را در موفقیت شما داشته باشد تمرکز کنید. همیشه اول سخت ترین کارها را انجام بدهید. خودتان را مجبور کنید با سخت ترین قسمت های کار مقابله کنید و قبل از هر کار دیگری آنها را به انجام برسانید.
- خودتان را مجبور کنید که کار را تمام کنید.
وقتی انجام کاری را شروع می کنید تا پایان مکث نکنید. وقتی خودتان را مقید می کنید که کار بزرگی را شروع کنید و آنگاه تا پایان به آن ادامه می دهید زیربنای استقامت و کار هدفمند را در زندگی تان بنیان می گذارید. خودتان را مجبور کنید تا ۵ درصد آخر کارتان را هم به پایان برسانید. این قسمت از کار در ارتباط با رضایت شخصی ارزشمندترین قسمت کار را تشکیل می دهد. افرادی هستند که بر تعلل غلبه می کنند و حیرت آور و غم انگیز است که تعداد زیادی هستند که کاری را شروع می کنند ولی هرگز آن را تمام نمی کنند. به تدریج که به پایان کار نزدیک می شوند عذرها و دلایل بیشتری پیدا می کنند تا ۵ تا ۱۰ درصد آخر کار را تکمیل نکنند. دلیل اینکه اکثر پایان نامه ها و رساله های دانشگاهی که برای تکمیل مدارج دانشگاهی نوشته می شوند و هرگز تکمیل و تحویل داده نمی شوند همین است. علت اینکه شخصی که سال ها در دانشگاه درس می خواند بدون اینکه مدرک بگیرد دانشگاه را ترک می کند این است که نتوانسته همت کند و ۵ تا ۱۰ درصد کارش را تکمیل کند.
فقط وقتی کاری را تمام می کنید می توانید لذت، رضایت و شادی انجام دادنش را تجربه کنید. وقتی آخرین جزئیات کار را تکمیل می کنید بی نهایت احساس راحتی و موفقیت می کنید. مغزتان اندورفین آزاد می کند و موجی از شادی تمام وجودتان را می گیرد. ولی این احساس موقعی ایجاد می شود که کار را صددرصد تمام کنید.
- شتاب حرکت تان را بیشتر کنید.
آهنگ حرکت در رسیدن به موفقیت خیلی مؤثر است. تند راه بروید، تند حرکت کنید، تند کار کنید. کار را به دست بگیرید و هوشیارانه مصمم شوید تمام کارهای روزمره را سریع انجام بدهید. اگر خودتان را مقید کنید سریع تر از حد معمول کار کنید از اینکه چقدر بیشتر کار انجام خواهید داد تعجب خواهید کرد. در واقع اگر مرتب خودتان را مجبور کنید سخت تر و سریع تر کار کنید به مرور تأثیر جادویی غرق شدن در کار را تجربه خواهید کرد. وقتی این احساس را تجربه می کنید احساس اعتماد و شایستگی تان افزایش پیدا می کند.
به دنبال تجربه کردن این احساس خواهید دید که نسبت به قبل در زمان بسیار کوتاه تر کار بیشتری انجام خواهید داد. کلید رسیدن به موفقیت های بزرگ این است که آگاهانه زندگی، کار و آهنگ حرکت تان را به نحوی سازماندهی کنید که حل شدن در کار را بتوانید تجربه کنید. تمام کسانی که کارایی واقعی دارند همیشه این جریان اسرارآمیز انرژی را با خودشان دارند. این جریان انرژی به این صورت فعال می شود که سرعت کارتان را مدام بیشتر و بیشتر کنید و همین طور ادامه بدهید، طوری که شتاب تان مدام زیاد شود، درست مثل هواپیما که از زمین بلند می شود، آنقدر شتاب بگیرید که از دنیای اطرافتان قطع ارتباط کنید، در کارتان غرق شوید و به این جریان ادامه بدهید.
منبع: (قدرت زمان، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت زمان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید