دینامیت موفقیت : روش نتیجه بخش فرانکلین
بسیاری از افراد و شاید صدها هزار نفر، زندگینامه «بنجامین فرانکلین» را خوانده اند، ولی یاد نگرفته اند که چطور از اصول موفقیت او بهره ببرند. اما حداقل یک نفر این کار را کرد: «فرانک بتگر». او چون مشکلی داشت به پیام هایی که برایش مفید بودند، گوش سپرد. او در تجارت شکست خورده بود و به دنبال فرمولی کارساز و مفید بود تا به او کمک کند و چون می دانست به دنبال چه چیزی است، راز فرانکلین را کشف کرد.
فرانکلین گفته بود که موفقیتش را مدیون یک عقیده است: «فرمولی برای موفقیت شخصی.»
بتگر، این فرمول را شناسایی کرد و از آن بهره برد. چه اتفاقی افتاد؟ او خودش را از شکست به سوی موفقیت سوق داد و با ما در باره کتاب مفید و الهام بخشش سخن گفت. اما چرا شما از فرمول فرانکلین برای موفقیت شخصی بهره نبرید؟ قطعا شما اگر بخواهید، می توانید. اگر نویسندگان دینامیت موفقیت در انگیزه بخشیدن به شما موفق شده باشند، شما هم مثل «بتگر» می توانید خودتان را از شکست به سوی پیروزی و موفقیت هدایت دهید. حتی اگر یک بازنده باشید، با استفاده از فرمول فرانکلین می توانید به آنچه آرزویش را دارید برسید: درایت، فضیلت، شادی، سلامتی، ثروت و…
«بتگر» ۱۳ هدف داشت، که آنها را بر روی کاغذهای مجزا نوشت. اولین آنها «اشتیاق» بود. انگیزه ساز درونی که در این زمینه، مفید است، این است: «برای مشتاق بودن، مشتاقانه عمل کن».
ویلیام جیمز، روان شناس معاصر ثابت کرد که احساسات همواره تابع دلیل نیستند، اما همیشه تابع عمل می باشند؛ عملی که می تواند هم جسمی و هم ذهنی باشد. “اندیشه مثبت می تواند به اندازه رفتار مثبت، تأثیرگذار باشد.” در چنین شرایطی، عمل، چه جسمی و چه ذهنی، احساسات را هدایت خواهد نمود.
این برنامه چگونه کار می کند؟
از آنجا که هدف مباحث دینامیت موفقیت، کمک به شما از طریق نگرش ذهنی مثبت است و از آنجا که نویسندگان آن سعی دارند شما را وادار به عمل کنند، چگونگی انگیزه دادن به افراد از طریق روش فرانکلین را توضیح می دهیم.
در زیر، چگونگی انگیزه بخشیدن به هزاران دانشجو برای استفاده از روش فرانکلین و بهره بردن از کلمه اشتیاق و اینکه برای مشتاق بودن باید مشتاقانه عمل کرد، توضیح داده شده است:
ما همیشه دانشجویی را به جلوی کلاس فرا می خوانیم و درس هایی ساده را به او می آموزیم، به طوری که به سرعت یاد بگیرد. این کار را از طریق زیر انجام می دهیم. مکالمه زیر، بین یک دانشجو و یک استاد صورت گرفته است: – می خواهی پر از شور و اشتیاق باشی؟ – بله. – پس این دستورالعمل انگیزه ساز درونی را یاد بگیر: «برای مشتاق بودن، مشتاقانه عمل کن!» حالا تکرار کن.
” برای مشتاق بودن، مشتاقانه عمل کن “
درست است! حالا بگو واژه کلیدی در این عبارت چیست؟ ” عمل “ درست است. حالا این جمله را گسترش می دهیم، به گونه ای که آن را یاد بگیری و در زندگی استفاده کنی. اگر بخواهی خودت را مریض نشان بدهی، چه می کنی. – بیمارگونه رفتار می کنم. – درست است. حالا اگر بخواهی مالیخولیایی به نظر برسی، چه می کنی؟ – مالیخولیایی عمل می کنم. – آفرین! و اگر بخواهی مشتاق باشی، چگونه عمل می کنی؟ ” مشتاقانه عمل می کنم “
سپس به این نکته اشاره می کنیم که عامل انگیزه ساز درونی را می توان برای هرگونه هدف و فضیلت به کار گرفت. بنابراین، می توان مثلا از کلمه «عدالت» استفاده کرد و در باره اش گفت: «برای عادل بودن، عادلانه عمل کن.»
حالا مدرس در ادامه مطلب می گوید: به یاد داشته باشید که وقتی عقیده دیگری را قبول می کنید و می پذیرید، بخشی از باورهای شما می شود. حالا از شما می خواهم با لحنی مشتاقانه سخن بگویید. می خواهم مشتاقانه عمل کنید. برای مشتاقانه صحبت کردن، کارهای زیر را انجام دهید:
١- بلند و رسا صحبت کنید. این امر، کاملا ضروری است، به ویژه هنگامی که ناراحت هستید یا در مقابل دیگران ایستاده اید و از درونمی لرزید و یا اینکه دلشوره دارید.
۲ – سریع صحبت کنید. وقتی این کار را بکنید، مغزتان هم سریع تر عمل می کند. با تمرکز بر سریع تر عمل کردن می توانید دو کتاب را همزمان مطالعه کنید و درک بیشتری از آنها داشته باشید تا اینکه بخواهید فقط یک کتاب را مطالعه کنید.
٣- تأکید کنید! آن هم روی کلماتی که هم برای شنوندگان و هم برای خودتان مهم هستند؛ مثل: خود شما.
۴۔ مکث کنید! هرگاه در حال سریع صحبت کردن هستید، با مکث، وقفه یا درنگ، صحبت تان را قطع کنید، چون در این صورت از تأثیر فوق العاده سکوت بهره مند می شوید و ذهن شنونده نیز با آنچه که بیان می کنید، هماهنگ می شود. مکث کردن پس از کلمه ای که میل به تأکید بر آن دارید، تأکید را آسان تر می سازد.
۵ – لبخند بزنید. در این صورت، از ایجاد خشونت و تندی جلوگیری می کنید. با داشتن لبخند روی لب ها و درون چشمانتان می توانید به صدایتان نیز لبخند ببخشید.
۶- آهنگ صحبت را تنظیم کنید. این کار برای سخنرانی های طولانی، بسیار مناسب است. به یاد داشته باشید که می توانید هم زمان و هم سرعت صدایتان را تعدیل و تنظیم کنید. در صورت لزوم، می توانید طنین صدای بالای خود را پایین آورید و با ملایمت بیشتری سخن بگویید.
منبع: (دینامیت موفقیت، ناپلئون هیل/کلمنت استون)
ادامه ی مقالات دینامیت موفقیت را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید