دینامیت موفقیت : تفاوت ها در نگرش ذهنی است
همان طور که در مطالب قبلی مشاهده فرمودید، نگرش ذهنی موجب شد «جری آسام» و فروشندگانش برای کسب رضایت شغلی، انگیزه پیدا کنند و نگرش ذهنی متمرکز و مثبت بود که موجب شد دانشجوی جوان، موفق به کسب جایزه مورد نظرش بشود. به اطرافتان نگاه کنید. افرادی را که از کارشان لذت می برند و آنهایی را که لذت نمی برند، شناسایی کنید. تفاوت آنها در چیست؟
افراد شاد و راضی، نگرش ذهنی شان را کنترل می کنند. آنها بُعد مثبت شرایط را در نظر می گیرند. برای رسیدن به خوبی ها تلاش می کنند و وقتی چیزی مطلوب نباشد، ابتدا به خودشان نظری می اندازند تا آن را ترمیم کنند. سعی می کنند مطالب بیشتری در مورد کارشان یاد بگیرند تا هم مهارتشان را بیشتر کنند و هم رضایت بیشتری نصیب خودشان و کارفرمایشان شود. اما کسانی که ناراحت هستند، محکم به نگرش ذهنی منفی چسبیده اند. در واقع، به نظر می رسد که می خواهند ناراحت بمانند.
آنها از هر شیء پیرامونشان شکایت می کنند: «ساعات کار، طولانی است؛ ساعت نهار، کوتاه است؛ رئیس، بهانه جو است؛ شرکت، به قدر کافی، تعطیلات و مزایا ندارد.» آنها حتی از چیزهای بی ربط هم ایراد می گیرند: «چرا فلانی هر روز یک لباس می پوشد یا اینکه چرا دست خط فلانی ناخواناست؟ و غیره و غیره».
البته امکان موفقیت این دسته از افراد هم وجود دارد. آنها بر اساس تصمیم خودشان، افرادی ناراحت هستند چه در شغل و چه در هر کار دیگر. نگرش ذهنی منفی کاملا بر آنها تأثیر گذاشته است و این مساله در هر صنف و کاری صدق می کند. اگر بخواهید شاد و راضی باشید، می توانید. نگرش ذهنی تان را کنترل کنید و نگرش ذهنی منفی را به مثبت تبدیل کنید.
هدف مشخص باعث تشویق شد
چندی قبل، در یکی از جلسات علم موفقیت، درباره اصل «ایجاد اشتیاق در شغل» صحبت می کردیم که خانمی از انتهای کلاس دست بلند کرد و گفت: «من با همسرم به اینجا آمده ام. آنچه شما می گویید ممکن است برای مردان تاجر و کاسب، مناسب باشد، اما برای یک خانم خانه دار اصلا به درد بخور نیست. شما مردان، هر روز، رقابت های تازه ای را تجربه می کنید، اما کارهای خانه اصلا این طور نیست. مشکل کارهای خانه این است که خیلی تکراری و خسته کننده است.»
این مساله، به نظر ما جالب رسید. بسیاری از مردم، مشاغلی تکراری و خسته کننده دارند. اگر راهکاری برای حل مشکل این خانم پیدا می کردیم، می توانستیم به آنهایی هم که مشاغل تکراری دارند، کمک کنیم. از این خانم پرسیدیم چرا فکر می کند کارهای خانه برایش تکراری شده اند و متوجه شدیم که او مثلا هنوز ملحفه ها و ظرف ها را نشسته، دوباره کثیف می شوند. هنوز زمین را تمیز نکرده، دوباره گلی می شود. آن خانم به ما گفت: «انگار هرگز نمی توان این کارها را تمام کرد». مدرس به خانم گفت: «واقعا کلافه کننده است. اما به نظر شما، زنانی هستند که از انجام این کارها لذت ببرند؟» خانم گفت: «اوه، بله. حدس می زنم باشند». مدرس پرسید: «آنها چه چیزی در کارهای خانه یافته اند که مشتاق شده اند؟»
پس از چند لحظه تفکر، خانم پاسخ داد: «شاید به نگرش آنها برمی گردد. آنها کارشان را سخت نمی بینند یا شاید چیزی را در ورای این یکنواختی درک کرده اند.» و این اصل قضیه بود.
یکی از اسرار کسب رضایت شغلی، توانایی دیدن ورای یکنواختی هاست. بدین معنا که حس کنید کارتان به جایی ختم می شود. این امر در هر شغلی صدق می کند. از خانه داری گرفته تا دفترداری، از کارمندی پمپ بنزین گرفته تا مدیریت یک نهاد عظیم. هنگامی می توانید از کارهای یکنواخت و تکراری لذت ببرید که آنها را به عنوان پله های سنگی هدفدار ببینید. هر کار، مانند پله های سنگی است که به هدف منتهی می شود.
منبع: (دینامیت موفقیت، ناپلئون هیل/کلمنت استون)
ادامه ی مقالات دینامیت موفقیت را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید