بهانه بی بهانه : برخورد مستقیم با ترس
تنها راه برخورد با یک ترس این است که با آن رو در رو شوید. گرایش طبیعی بسیاری از مردم این است که انکار کنند مشکلی دارند که نوعی ترس آن را ایجاد کرده است. آن ها از اینکه با آن ترس روبرو شوند می ترسند. اما همین مسئله به منبع اضطراب، ناراحتی و بیماری های روان تنی تبدیل می شود. آمادگی برخورد مستقیم با موقعیت یا فرد مورد نظر را داشته باشید.
شکسپیر می گوید: «تیغ برکشیده و با دریایی از مصائب بجنگیم و به آنان پایان دهیم.»
همدم ترس، نگرانی هم است. ترس و نگرانی مثل خواهران دوقلو با هم به این طرف و آن طرف می روند. مارک تواین می گوید: «من در زندگی ام نگران خیلی چیزها بوده ام که اکثر آنها هرگز اتفاق نیفتادند.»
تخمین زده می شود که ۹۹ درصد چیزهایی که نگران شان هستیم هرگز اتفاق نمی افتند. و اکثر مواردی که اتفاق می افتند آن قدر سریع رخ می دهند که اصلا فرصت نگران شدن پیدا نمی کنید.
گزارش مصیبت
هروقت نگران مسئله ای هستید یک «گزارش مصیبت» در موردش بنویسید. این کار تقریبا فورا ترس و نگرانی تان را از بین می برد. اغلب به این تکنیک، «شکستن نگرانی» می گویند. گزارش مصیبت از چهار بخش زیر تشکیل می شود:
اول، به طور واضح وضعیت نگران کننده مورد نظر را توصیف کنید. دقیقا نگران چه چیزی هستید؟ اغلب اوقات وقتی به طور واضح وضعیت نگران کننده مورد نظر را توصیف می کنید فورا راه حلی برای رفع وضعیت مورد نظر پیدا می شود.
دوم، بدترین اتفاقی را که ممکن است برایتان رخ بدهد شناسایی کنید. اگر این اتفاق رخ بدهد آیا شغل تان را از دست خواهید داد؟ آیا رابطه تان را از دست خواهید داد؟ آیا پول تان را از دست خواهید داد؟ بدترین اتفاقی که ممکن است رخ بدهد چیست؟ در این مورد کاملا واضح عمل کنید. در بسیاری موارد خواهید دید که اگر بدترین اتفاق رخ بدهد شما را نابود نخواهد کرد. شاید سخت و ناراحت کننده باشد اما در نهایت بهبود پیدا می کنید و همه چیز به حالت عادی برمی گردد. احتمالا متوجه خواهید شد که آن مسئله ارزش نگرانی شما را ندارد.
سوم با خودتان عهد ببندید که بدترین نتیجه ممکن را بپذیرید. اگر اتفاق افتاد با خودتان بگویید:
«اگر چنین اتفاقی بیفتد نمی میرم. راهی پیدا می کنم که با آن کنار بیایم.»
بیشتر اضطراب های ناشی از نگرانی ریشه در انکار دارند. و اینکه تمایلی نداشته باشید که با بدترین اتفاق ممکن رو در رو شوید. اما ظاهرا به محض اینکه با خودتان عهد ببندید که بدترین اتفاق را بپذیرید (اگر رخ بدهد) همه نگرانی ها و اضطراب تان از بین می رود.
چهارم؛ فورا دست به کار شوید و جلو وقوع بدترین اتفاق را بگیرید. هر اقدامی لازم است انجام بدهید تا مطمئن شوید که بدترین نتیجه ممکن رخ نخواهد داد. فورا دست به کار شوید. کاری انجام بدهید. با آن کنار بیایید. سریع اقدام کنید. برای جلوگیری از وقوع بدترین اتفاق آن قدر خودتان را مشغول کنید که اصلا وقتی برای نگرانی پیدا نکنید.
منبع: (بهانه بی بهانه، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات بهانه بی بهانه را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید