قدرت زمان : ادغام افکار و احساسات
اصل ادغام احساسات با تجسم ذهنی پیامد فوق العاده ای دارد. فرمولی هست که می گوید:
“تصویر ذهنی ضربدر احساس مساوی است با موفقیت.”
معنی اش این است که اگر شما تصویر ذهنی روشنی از خوب کار کردن تان ایجاد کنید و آن را با احساس شوق و لذت ادغام کنید ذهن ناخودآگاه آن تصویر را سریع تر به عنوان یک فرمان می پذیرد. بنابراین خیلی سریع تر به رفتار جاری شما تبدیل خواهد شد. یکی از روش های قدرتمند برای برنامه نویسی مجدد ذهن ناخودآگاه و کسب افکار، احساسات و رفتارهای کسانی که کارایی بالایی دارند این است که طوری عمل کنید که انگار از همین حالا همان کسی هستید که می خواهید باشید.
ژست مناسب داشته باشید
ظاهرا بدن انسان در مقابل هر حالت عاطفی یا ذهنی ژست خاصی به خودش می گیرد. ضمنا هر عادت خوب کاری هم یک زبان بدن خاص خودش دارد. برای مثال در صورتی که پشت میز کار می کنید اگر صاف و کشیده بنشینید و بدن تان را به جلو خم کنید در واقع احساس پویایی بیشتر را تحریک می کنید. اگر با چابکی قدم بردارید، سرتان را بالا بگیرید و شانه هایتان را عقب نگه دارید و چانه تان را کمی بالا نگه دارید احساس اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنید و احساس می کنید که بهره وری بالایی دارید. قانون تطابق احساس و رفتار می گوید اگر در درونتان احساس خاصی داشته باشید در بیرون بر مبنای آن رفتار می کنید.
مثلا اگر شاد باشید مثل آدم های شاد رفتار می کنید این قانون هم چنین می گوید موقع هایی که می خواهید شاد باشید اما چون احساستان تحت کنترل تان نیست نمی توانید شاد باشید، می توانید طوری رفتار کنید که انگار شاد هستید، زیرا رفتارتان می تواند تحت کنترل تان قرار بگیرد. بنابراین براساس قانون تطابق احساس و رفتار به این دلیل که رفتارتان شاد است احساس شادی را هم به دست می آورید.
اگر می خواهید به اعتماد برسید باید با اعتماد عمل کنید. اگر می خواهید شجاع باشید باید شجاعانه عمل کنید. اگر می خواهید کارآمد باشید باید رفتار شما به نحوی باشد که نشان دهد آدم کارآمدی هستید. اعمال شما احساسات و باورهای شما را ایجاد می کنند، درست همانطور که احساسات و باورهایتان تعیین کننده اعمال شما هستند.
صاف بنشینید
از طرف دیگر، اگر در صندلی فرو بروید و سرتان را پایین بگیرید احساس خواب آلودگی و سردرگمی خواهید کرد. اگر پاهایتان را روی میز بگذارید، به صندلی تان تکیه بدهید و عضلاتتان را شل کنید سطح انرژی تان پایین می آید و شوق تان را برای انجام هر نوع کار ثمربخشی از دست می دهید. در تمام ساعات کاری باید مرتب به نحوه نشستن و کارکردن تان توجه کنید. از خودتان بپرسید که آیا یک انسان پویا و فعال این طور می نشیند و این طور به نظر می رسد؟ اگر پاسخ منفی بود، باید حالت و وضع فیزیکی تان را تغییر بدهید تا با حالتی و ژستی که فکر می کنید اشخاص موفق و کارآمد می نشینند و کار می کنند سازگاری داشته باشد.
منبع: (قدرت زمان، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت زمان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید