قدرت زمان : مرحله بازنگری مطالعه
در این مرحله از مطالعه که مرحله بازنگری نام دارد دوباره کل کتاب را صفحه به صفحه از اول تا آخر مورد بازبینی قرار دهید و بخش هایی را که مهم تشخیص داده اید دوباره بخوانید. یادتان باشد که تکرار مادر یادگیری است و معمولا قبل از اینکه آنچه خوانده اید و اطلاعات مربوط به آن وارد مغزتان شود و به حافظه بلندمدت تان سپرده شود باید سه تا شش بار آن مطلب را با خودتان تکرار کنید. شیوه چهار مرحله ای مرور سطحی(که در مطلب قبلی قدرت زمان به آن پرداختیم)، پیش مرور، مطالعه عمیق و بازنگری زمان خواندن یک کتاب سیصد صفحه ای را ۶ تا ۸ ساعت کاهش می دهد.
هرچه بیشتر برای تمرین این روش وقت بگذارید کارایی تان برای خواندن کتاب بالاتر می رود و مطالب بیشتری از کتاب را به حافظه خواهید سپرد. با استفاده مدام از این روش می توانید ظرف یک هفته بتوانید دو تا سه کتاب بخوانید. اگر خوب این روش را دنبال کنید و از نکات کلیدی کتابی که می خوانید یادداشت بردارید و آنها را جداگانه در جایی دیگر یادداشت کنید، می توانید از یادداشت هایی که برداشته اید یک کتابخانه شخصی درست کنید که ماهها یا سالهای بعد هم می توانید به آن مراجعه کنید و با صرف چند دقیقه از وقت تان آنها را بازخوانی کنید.
هوش و قدرت یادگیری تان را بالا ببرید
هر اندازه بیشتر یاد بگیرید توانایی یادگیری تان بیشتر می شود، ظرفیت ذهنی تان بیشتر می شود و مثل این می ماند که به کامپیوتر ذهن تان تعداد سی پی یو یا ریزپردازنده بیشتری اضافه کنید. هرچه یک کتاب را سریع تر بخوانید اطلاعات بیشتری به دست می آورید. هرچه سریع تر بخوانید مطلب بیشتری را جذب خواهید کرد. هرچه سریع تر بخوانید دقت تان بیشتر می شود و تمرکز بیشتری پیدا می کنید و در نتیجه باهوش تر خواهید شد.
تندخوانی که مستلزم تمرکز بیشتر است خون بیشتری را وارد مغز می کند و در نتیجه نرونها و گره های عصبی مغزتان را بیشتر فعال می کند. بین تعداد واژه هایی که معنی شان را می دانید و قدرت فکرتان ارتباط مستقیم وجود دارد و همچنین بین تعداد واژه هایی که معنی شان را می دانید و میزان یادگیری تان ارتباط مستقیم وجود دارد. بین درک تفاوت معنی بین کلمات مشابه و هوش شما هم ارتباط مستقیم وجود دارد. با مقید کردن خودتان به عادت مطالعه مستمر و جدی، هم قدرت تفکر و هم میزان درآمدتان را افزایش خواهید داد. درست همانطور که از طریق تمرین های ورزشی به تناسب جسمی خوبی می رسید وقتی از مغزتان برای خواندن مطالب مختلف استفاده می کنید از نظر ذهنی تناسب بیشتری پیدا می کنید و دانش و مهارت تان بالا می رود.
مشترک هرنشریه ای نشوید
با گذشت ایام و سال ها به این نتیجه رسیده ام که برای دریافت هر مجله، روزنامه، خبرنامه و یا مجله تخصصی ثبت نام کنم. اگر ثبت نام برای دریافت نشریه ای را برای زندگی و کارم جالب تشخیص بدهم همیشه به صورت موقت برای دریافت آن ثبت نام می کنم و بلافاصله بعد از دریافت آن را می خوانم. در طی سالیان گذشته همیشه حدود ۵۰ تا ۶۰ نوع هفته نامه، دو هفته نامه یا ماهنامه مختلف را جمع آوری کرده ام. سرانجام پس از خواندن مطالب نشریه به جایی می رسید که مجبورید تامل کنید و از خودتان بپرسید که آیا این مجله برای رسیدن به هدف تان می تواند مؤثر باشد؟ آیا نسبت به مجلات دیگر کمک بیشتری به شما می کند که به هدف هایتان برسید؟ یادتان باشد در طول روزها، هفته ها و ماهها وقت ندارید که هرچه به دست تان می رسد بخوانید. اگر نشریه ای برای رسیدن به اهدافتان مؤثر نیست یا برای هیچ جنبه زندگیتان مفید نیست، آن را از لیست مجله هایی که برای دریافت آنها ثبت نام کرده اید حذف کنید.
بعضی از مطالب خواندنی را دور بریزید
یکی از مشکلات امروزی ترسی است که از انباشت مطالب خواندنی به شما دست می دهد و این احساس هنگامی به سراغ تان می آید که با جریانی دائمی از مطالب خواندنی روبرو هستید که فرصت نمی کنید آنها را بخوانید. بعضی مواقع هم آشنایی با مطالب جدید خواندنی را نشانه پیشرفت کارتان می دانید چرا که انباشت مطالب خواندنی قدیمی شما دیگر از حد گذشته اند.
اغلب اوقات وقت زیادی را صرف مرتب کردن مجدد دفتریا منزل تان می کنید تا بتوانید انباشت مطالب خواندنی را که روز به روز بیشتر می شوند در مکانی جا بدهید. من سالی یک بار یک قانون مهم را در مورد انباشت مطالب خواندنی ام به کار می گیرم و از خودم می پرسم که از عمر آنها چه مدت گذشته است؟ به عبارت دیگر چه مدت آن مطلب پیشم بوده و من به آن رجوع نکرده ام؟ اصلی که دنبال می کنم این است که اگر شش ماه از این مدت گذشته باشد و من مطلب را نخوانده باشم پس مطلبی خواندنی نیست. برای اینکه ذهن تان را باز نگهدارید و کارایی آن را به حداکثر برسانید باید عادت مراجعه به انباشت مطالب خواندنی و دور ریختن آنها را به دست آورید. اگر تردید دارید که دور بریزید یا نه، آن را دور بریزید! اگر چیزی را شش ماه است نخوانده اید احتمالا هرگز آن را نخواهید خواند. محتویات آن هرچه باشد به احتمال زیاد دیگر کهنه شده است. در مورد مجله های مالی که در مورد شرایط اقتصادی یا صنایع مختلف تحلیل و ایده دارند معمولا با گذشت یک ماه مطالب آنها کهنه می شوند. بهتر است همه آنها را دور بریزید.
در مورد از دست دادن مطلب نگران نباشید
نکته دیگر این است که اگر مقاله ای در مورد یک موضوع مهم باشد در مورد آن در جایی دیگر و از زبان نویسنده دیگری هم مطالبی انتشار خواهد یافت. در مورد اینکه ایده مهمی را ممکن است از دست بدهید اصلا نگران نباشید. هرچه آن مطلب مهم تر باشد احتمال اینکه از طریق منبع دیگری دوباره با آن برخورد کنید بیشتر است. آن مقاله را دور بیندازید.
همیشه این سؤال را از خودتان بپرسید: «اگر این اطلاعات را نداشتم و به آن نیاز پیدا می کردم، آیا جای دیگری می توانستم آن را به دست بیاورم؟» واقعیت این است که تقریبا هر اطلاعاتی که مورد نیازتان باشد از طریق اینترنت و زدن چند دکمه دست یافتنی است. می توانید به آرشیو مجله های بزرگ مراجعه کنید و مقاله هایی که چندین سال پیش نوشته شده اند بخوانید، از آنها پرینت بگیرید و ظرف چند دقیقه آنها را در خانه داشته باشید.
منبع: (قدرت زمان، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت زمان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید