مدیریت افراد مختلف با روش یکسان
مدیری که سعی می کند به کارمندان خود به یک طریق و با استفاده از یک روش سرپرستی نماید، باید خود را آماده ی رویارویی با ناکامی ها کند. چنین فردی هرگز در کار خود موفق نخواهد شد، البته نمی داند چرا! اما یک مدیر موفق؛ تفاوتی ذاتی شخصیت افراد را می شناسد و با آگاهی از نقاظ ضعف و قوت آنها به صورت نفر به نفر بر آنها ریاست می کند.
من گاهی اوقات می شنوم بعضی از مدیران مایوس، وقتی شیوه ی مخصوص را روی یک نفر امتحان می کنند و آن شیوه پاسخ نمی دهد، کار با آن شخص را بیهوده می دانند.
یک وقت مدیری از من پرسید: آیا باید فلان کارمند را اخراج کند؟ از او خواستم دسته کلیدش را به من نشان دهد، پس در عین تعجب اطاعت کرد. من یک کلید را انتخاب کردم و از او پرسیدم:
این کلید کجاست؟
-کلید در ماشین من است.
آیا در ماشین همسرت را هم باز می کند؟
-نه، البته که نه!
خوب این کلید بسیار خوبی است، ما می دانیم که به درد می خورد. چرا ماشین همسرت را نمی فروشی و به جای آن ماشین دیگری نمی خری که با این کلید که مخصوص ماشین تو است باز شود؟
به طور قطع او کلیدی دارد که در ماشین خانمش را باز کند. درست مثل شیوه ی دیگری که کلیدِ پاسخ دادن کارمند دوم به شیوه ی مطلوب است. شیوه ای که برای یک کارمند موثر است، ممکن است روی دیگری بی فایده باشد. مدیریت خوب، شامل انتخاب درست و اجرای به موقع است.
بعلاوه به خاطر داشته باشید، هرگاه کلیدی داشتید که روی یک نفر موثر افتاد و باعث کارکردن خوب او شد، می توانید برای کار کردن با آن شخص، بارها و بارها از آن کلید استفاده کنید.
(منبع: ۱۳ اشتباه مهلک مدیران، رابرت مارویل)
ادامه ی مقالات راهکارهای مدیریتی را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید