اندروید از ابتدا تا به امروز
اندروید یکی از سیستم عامل های موبایل است که توسط شرگت گوگل بر پایه ی Kernel لینوکس برای دستگاه هایی با قابیلت لمسی مانند موبایل و تبلت طراحی و پیاده سازی شده است .
سیستم عامل اندروید بر پایه تماس مستقیم با کاربر است به این معنی که می تواند از طریق لمس کردن، کشیدن، ضربه زدن و تکان دادن گوشی باعث حرکت اشیا و انجام عملی شود. همچنین کیبوردی برای گرفتن ورودی از کاربر نیز طراحی شده است
گوگل علاوه بر دستگاه های لمسی، Android TV را برای تلویزون ها و Android Auto را برای ماشین ها و Android Wear را برای ساعت های مچی که هر کدام دارای رابط کاربری خاص می باشند عرضه کرده است.
اندروید یک سیستم عامل Open Source یا متن باز است که شما نیز می توانید آن را برای خود شخصی سازی کنید. کدهای سیستم عامل اندروید در مخرن GitHub در دسترس می باشد
برخی از نسخه های مهم سیستم عامل اندروید:
اندروید Android 1.6 Donut :
گوگل در سپتامبر سال ۲۰۰۹ اندروید نسخه ۱.۶ را معرفی کرد. از ویژگی های این نسخه از اندروید می توان به پشتیبانی از اپراتورهایی که از شبکه CDMA استفاده می کردند اشاره کرد که این قابلیت به گوشی های اندروید این امکان را می داد تا در همه ی نقاط دنیا مشتری داشته باشند. دیگر ویژگی های جدید عبارت بودند: از قابلیت جستجوی سریع، سوییچ بین دو دوربین.
علاوه بر این، ویجت های تنظیمات برای خاموش و روشن کردن WIFI، Bluetooth، GPS و … هم در این نسخه معرفی شدند.
اندروید ۲.۱ Eclair:
یکسال بعد گوگل نسخه ۲.۰ را معرفی کرد. این نسخه از اندروید برای اولین بار از Text-to-Speech یا همان تبدیل متن به صدا پشتیبانی می کرد و همچنین امکان استفاده از عکس پس زمینه Live یا زنده، استفاده از چند پروفایل کاربری همزمان و پشتیبانی از Google Map در کنار تعدادی ویژگی دیگر به آن اضافه شد.
اندروید ۲.۲ Froyo
در مارس ۲۰۱۰ نسخه ۲.۲ اندروید عرضه شد. گوشی هایی که از این نسخه استفاده می کردند به Hot Spot WIFI و پشتیبانی از فلاش مجهز شدند.
اندروید ۲.۳ Gingerbread:
در سپتامبر ۲۰۱۰ نسخه ۲.۳ Gingerbread عرضه شد. در این نسخه علاوه بر اضافه شدن امکانات جدید، ظاهر سیستم عامل اندروید تغییرات جدی ای به خودش دید. NFC یا Near-field_communication تغییر جدید در این نسخه از اندروید بود
اندروید ۳.۰ Honeycomb:
این نسخه از اندروید یکی از عجیب ترین به روزرسانی ها بود. گوگل این نسخه را فقط برای تبلت ها و دیگر محصولات موبایلی با صفحه نمایش بزرگ و نوتیفیکیشن بار در بخش پایینی تبلت و تعدادی ویژگی دیگر عرضه کرد.
اندروید نسخه ۴.۰ Ice Cream Sandwich:
نسخه ۴.۰ در اوت سال ۲۰۱۱ عرضه شد. در این نسخه ویژگی هایی از نسخه ۳.۰ با ویژگی هایی از نسخه ۲.۳ ترکیب شدند تا سیستم عاملی برای گوشی های هوشمند و تبلت ها عرضه شود. ویژگی تشخیص چهره با این نسخه وارد دنیای اندروید شد و از آن زمان تا امروز بهبودهای زیادی پیدا کرده است. از دیگر ویژگی های نسخه ۴.۰ می توان به پاک کردن Notification ها با استفاده از Swipe کردن و مانیتور کردن میزان دیتا و WIFI مصرف شده اشاره کرد.
اندروید ۴.۱ و ۴.۳ Jelly Bean:
دوره زمانی اندروید Jelly Bean از ژوئن ۲۰۱۲ شروع شد و نسخه های ۴.۲ و ۴.۳ را نیز با همین نام عرضه کرد. در این نسخه در بخش Notification ها محتوای بیشتری نمایش داده می شد، مرورگر کروم برای اندروید بهینه شده بود. ویژگی HDR هم در این نسخه از اندروید به دوربین اضافه شد.
اندروید ۴.۴ KitKat:
در این نسخه از اندروید ویژگی های زیادی اضافه نشد اما ویژگی ای در این نسخه وجود داشت که محبوبیت و ضریب نفوذ آن را بالا برد. برای استفاده از این نسخه اندروید حافظه رم ۵۱۲ مگابایتی هم کفایت می کرد، بنابراین تعداد زیادی از محصولات امکان استفاده از آن را داشتند. این ویژگی به سازندگان سخت افزار این امکان را می داد تا روی گوشی های ارزان قیمت خودشان هم این نسخه از اندروید را استفاده کنند.
اندروید ۵.۰ Lollipop:
در پاییز ۲۰۱۴ این نسخه از اندروید عرضه شد. نسخه Lollipop اندروید از نظر ظاهری تفاوت های زیادی با نسل های قبلی داشت. گوگل در این نسخه از زبان جدیدی با نام Material Design استفاده کرد که شامل نوردهی در زوایای مختلف و افکت های سایه ای بود. در این نسخه ویژگی هایی ازجمله کلیدهای ناوبری اصلاح شده، مشاهده Notification ها در حالتی که صفح قفل بود ، پشتیبانی از دو سیم کارت و محافظت از دزدها حتی زمانی که گوشی Reset Factory می شود اشاره کرد.
اندروید ۶.۰ Marshmallow:
در پاییز ۲۰۱۵ اندروید ۶ عرضه شد. مدیریت مجوز نرم افزار های نصب شده ، عمر بیشتر باطری، اسکرول کردن به صورت عمودی در App Drawer، ، پشتیبانی از حسگر اثرانگشت، پشتیبانی از USB Type-C، اندروید Pay و چند ویژگی دیگر ازجمله امکانات جدید این نسخه از اندروید محسوب می شدند.
اندروید ۷.۰ Nougat:
در پاییز ۲۰۱۶ این نسخه اندروید عرضه شد. برخی ویژگی های جدید این نسخه عبارت اند از: پشتیبانی بهتر از ویژگی های Multi Tasking در راستای بزرگ تر شدن صفحه نمایش های گوشی ها، افزایش سرعت برنامه ها، Render گرفتن سریع تر در محتواهای ۳ بعدی و ….
اندروید ۸.۰ Oreo:
در مارس ۲۰۱۷ برای اولین بار گوگل نسخه مخصوص توسعه دهندگان اندروید ۸ را به صورت عمومی منتشر کرد. در ماه اوت گوگل تایید کرد که نام این نسخه از اندروید Oreo است. بعد از KitKat برای دومین بار بود که گوگل از یک نام تجاری برای یک نسخه از اندروید استفاده می کرد. مجسمه اندروید هم که یک سوپرقهرمان را با کیکی از Oreo روی خودش نشان می داد اولین بار در مراسمی در شهر نیویورک به نمایش گذاشته شد.
در این نسخه از اندروید ویژگی هایی ازجمله: تغییرات ظاهری در منوی تنظیمات، پشتیبانی از حالت عکس در عکس، پرکردن خودکار باکس پسوردها و تعدادی ویژگی دیگر اشاره کرد.
ممنون از تاریچه ی کاملی که ارائه دادید.
اندرویدِ خوشمزه ی جذاب که قطعا برنامه نویسیشم همینطوره
موفق باشید.
ممنون از توجه شما
بسیار مختصر و مفید ?ممنون