محیط عاطفی مناسب ایجاد کنید
محیط خانه دقیقا مانند گلی است که تحت شرایط خاص شکوفا می گردد، زمانی آرام می شود که محیط عاطفی آن سنجیده باشد. به هر بحران و پیشامدی واکنش نشان ندهید و از منابع مستعد استرس و اختلاف بپرهیزید. بدین تریتب با انجام این روش می توانید با زندگی و پیشامدهای آن برخورد صحیح کنید.
خلق محیط عاطفی پیش از آنکه به عوامل خارجی بستگی داشته باشد، مستقیم به خود شما بستگی دارد. مثلا محل قرار گرفتن مبلمان و رنگ دیوار یا فرش در محیط عاطفی موثر است؛ اما مهم ترین عامل نیست. مهم ترین عامل خلق چنین محیطی، به عناصری نظیر سرعت فعالیت افراد (آیا همه مانند مرغ سرکنده به هر سو می دوند)، احترام افراد به یکدیگر و با رضایت (یا نارضایتی) توجه کردن به سخنان یکدیگر بستگی دارد.
بعنوان مثال، آنچه مد نظر خانواده ی ماست، خلق و تداوم یک محیط ارتباطی آرام است. مثلا با وجودی که همه ی ما هم نشینی با یکدیگر را دوست داریم، ولی به خلوت خود نیز علاقه مندیم و می خواهیم زمانی را به تنهایی سپری کنیم.
این طرز تفکر و شناخت خلوت و تنهایی از نظر ما بیشتر جنبه ی مثبت دارد، زیرا ما را در مورد سر و صداها، فعالیت ها و بی نظمی هایی که در هر لحظه امکان دارد وجود داشته باشد، حساس تر می کند. بدین ترتیب همه ی ما احساس دیگر افراد خانواده را به وجود محیطی ساکت و خلوت بهتر درک می کنیم.
“به حداقل رساندن عجله و شتاب غیر ضروری”، مورد دیگری است که برای دستیابی به آن تلاش می کنیم. مثلا از فرزندانم خواسته ام که اگر طبق معمول قصد داشتم با عجله و شتاب غیر ضروری کارهای مختلف انجام دهم، به آرامی آگاهم کنند که آهسته تر پیش بروم. آنها می دانند که اتخاذ رفتاری معتدل و عاقلانه در حفظ آرامش محیط خانواده نقش بسزایی دارد و به همین دلیل با یادآوری آن، احساس آرامش بیشتری می کنند.
محیط عاطفی مطلوب از نظر خانواده های مختلف، متفاوت است. شما نیز با صرف کمی وقت می توانید محیط عاطفی مورد نظر خود را بیابید. صبور باشید و اطمینان داشته باشید در راه رسیدن به این هدف موفق خواهید بود.
(منبع: از کاه کوه نسازید، دکتر ریچارد کارلسون)
ادامه ی مقالات خانواده ی موفق را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید