بهانه بی بهانه : ۷ راه برای احساس اهمیت کردن (۲)
۳ راه اول برای احساس اهمیت کردن در مطلب “بهانه بی بهانه : هفت راه برای احساس اهمیت کردن (۱)” آمده است.
- از مردم تعریف کنید
مردم اغلب در مورد تعلقات، گرایش ها و دستاورد های شان عواطف زیادی دارند. وقتی از چیزی که متعلق به کسی است تعریف می کنید باعث می شود در مورد خودشان احساس خوبی پیدا کنند. آبرا هام لینکن می گوید: «همه از تعریف خوش شان می آید.» از ظاهر افراد و لباس هایی که می پوشند تعریف کنید. مرد ها خصوصا وقتی که از کراوات یا کفش های شان تعریف می کنید خوشحال می شوند. زن ها دوست دارند از موها یا دیگر مسائل ظاهری شان تعریف کنید. مردم قبل از این که از خانه بیرون بروند وقت زیادی را صرف آماده کردن خود می کنند.
شما همچنین می توانید با گفتن حرف هایی از این قبیل که: «شما واقعا پشتکار دارید» از ویژگی های شخصیتی افراد تعریف کنید. مردم همه عمرشان را صرف کسب ویژگی های شان، خصوصا ویژگی های مثبت شان می کنند و وقتی شما متوجه این ویژگی ها می شوید و از آن ها تعریف می کنید خوشحال می شوند. از دستاورد های افراد تعریف کنید. به مردم بگویید که چقدر از خانه، اداره یا تجارتی که ساخته اند یا موقعیت شغلی که پیدا کرده اند خوشتان می آید.
- به دیگران توجه کنید
شاید موثر ترین راه برای افزایش عزت نفس یک انسان این باشد که وقتی حرف می زند با توجه به حرف هایش گوش کنید. در کتابی که تحت عنوان «جادوی جذابیت» به چاپ رسانده ام، نویسنده همکار من ران آردن و خودم توضیح داده ایم که اگر وقتی کسی در مورد مسئله ای صحبت می کند با تمرکز به حرف هایش گوش بدهید چطور این رفتارتان به عنوان یک رفتار جذاب شناخته می شود. کلید خوب گوش دادن این است که سوال بپرسید و بعد به تک تک کلماتی که به عنوان پاسخ می شنوید با دقت توجه کنید.
وقتی طرف مقابل سرعت حرف زدنش را کاهش می دهد یا جمله اش به پایان می رسد یک سوال دیگر بپرسید. با توجه به جلو خم شوید، بدون این که حرفش را قطع کنید به صحبت هایش گوش بدهید. طوری گوش کنید که انگار حرفی که طرف مقابل می زند هوشمندانه ترین و جذاب ترین چیزی است که تا به حال شنیده اید. وقتی مردم ببینند که با توجه به حرف های شان گوش می کنید مغزشان ایندورفین ترشح می کند. در نتیجه درباره خودشان احساس خوبی پیدا می کنند. عزت نفس شان بالا می رود. علاوه بر این احساس شادی را به بودن در حضور شما ربط می دهند و بر همین اساس شما را آدم جذاب و با هوشی می بینند.
- هرگز انتقاد، سرزنش و شکایت نکنید
هیچ وقت در هیچ موردی این کار را نکنید چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم. هیچ وقت چیزی نگویید و حرفی نزنید که عزت نفس کسی را پایین بیاورد. یا باعث شود احساس کند که ارزش و اهمیت کمی دارد. از این که پشت سر دیگران در موردشان حرف بزنید یا بحث های منفی بکنید خودداری کنید. هیچ وقت پشت سر کسی چیزی نگویید که حاضر نیستید در مقابل او بگویید. مخرب ترین نیرو در روابط انسانی، انتقاد مخرب است.
زیرا این کار عزت نفس افراد را پایین آورده و باعث می شود عصبانی شوند و حالت دفاعی به خود بگیرند و از منبع این انتقاد بدشان بیاید. پس هرگز از افراد و موقعیت هایی که دوست ندارید انتقاد نکنید. رایج ترین کلمه برای توصیف محبوب ترین افراد در هر حوزه ای کلمه «خوب» است. وقتی به تجارتی فکر می کنید که می خواهید از آن حمایت کنید یا رستورانی که دوست دارید به آن جا بروید، از کلمه ی خوب و عالی استفاده کنید. این موضوع هم به شما و هم به بقیه احساس خوبی می دهد.
نمی گویم انتقاد چیز بدی است یا انتقاد پذیر بودن خصلت خوبی نیست، بلکه منظور من این است که انتقاد کردن نباید به شکلی باشد که در فضا یا مکان یا زمان نامناسبی انجام شود، بلکه باید در زمان مناسب و با لحن مناسب و به شکل مناسب انجام پذیرد و طوری نباشد که باعث شود که طرف مورد انتقاد قرار گیرنده، احساس بدی نسبت به حرف و به دنبالش نسبت به شما پیدا کند. اگر این اتفاق بیفتد، حرف شما قطعا هیچ تاثیری در طرف نخواهد گذاشت و این نشان گر این است که کار شما بیهوده بوده است.
- در ارتباط با هر کسی که با او ملاقات می کنید مودب، مشتاق و با ملاحضه باشید
به این کلمات به عنوان سه میم فکر کنید و با هر کسی که ملاقات می کنید این ها را در نظر داشته باشید. وقتی با ادب و احترام با کسی رفتار می کنید آن فرد احساس ارزشمندی و اهمیت بیشتری می کند. وقتی کاری می کنید که کسی احساس ارزشمندی و اهمیت پیدا کند آن فرد نیز در مقابل برای تان بیش تر ارزش قائل بوده و به شما احترام بیشتری خواهد گذاشت. وقتی خودتان را در مورد مسائلی که در زندگی فرد اتفاق می افتند مشتاق نشان می دهید و از شما خوشش می آید و بیش تر به شما علاقه مند می شود. وقتی کسی در وضعیت بدی گرفتار شده باشد و شما نگرانی و محبت خود را ابراز کنید او را تحت تاثیر قرار می دهید.
با احساسات او ارتباط برقرار می کنید. و از این طریق به فردی دوست داشتنی تبدیل می شوید. با ملاحضه بودن سومین میم است. وقتی در مورد دیگران ملاحضه می کنید خود را موظف می کنید کار هایی انجام بدهید و حرف هایی بزنید که باعث شود افراد بیشتر احساس کنند که ارزش و اهمیت دارند. همان طور که قبلا هم گفتیم اگر این کار انجام بدهید و باعث شوید افراد احساس خوبی پیدا کنند، این احساس خوب به خود شما هم باز می گردد و باعث می گردد شما هم عزت نفس بیشتری پیدا کنید. آیا به نظر شما این روش، روش خوبی نیست؟
منبع: (بهانه بی بهانه، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات بهانه بی بهانه را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید