با پیاده روی آمادگی جسمانی خود را بالا ببرید
تنها راه ورزش کردن و بهره مند شدن از فوایدی که در مقاله قبل توضیح داده شد، دویدن نیست. اگر می خواهید فشار کمتری به خودتان وارد کنید و در عین حال به تقویت مهم ترین عضلات بدن تان هم بپردازید، کمی پیاده روی کنید. قدم زدن عادی در هوای آزاد به تناسب اندام تان کمک می کند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد و در کنترل وزن تان موثر است.
اما این نتایج یک شبه بدست نمی آیند. بهترین راه این است که پیاده روی، جزئی از برنامه روزانه تان باشد.
این کار را با روزی ۳۰ دقیقه شروع کنید و نگذارید بد بودن هوا مانع از پیاده روی کردن تان شود. حرف بیلی کونولی که یک کمدین اسکاتنلندی است را به خاطر داشته باشید که می گوید: “چیزی به اسم هوای بد وجود ندارد، این ما هستیم که اشتباه لباس می پوشم!” اینطور نباشد که بی هدف و با کمال خونسردی قدم بزنید.
این کار را کمی جدی تر بگیرید و هدفمندانه آن را انجام دهید، اما نه با عجله و بی حوصلگی. وقتی قدم می زنید تپش قلب تان کمی تندتر می شود، اما میزان افزایش ضربان قلب به مراتب کمتر از زمانی است که در حال دویدن هستید. کسی را پیدا کنید که همراه شما به پیاده روی بیاید. این فرد می تواند همسرتان، فرزندتان و یا یکی از دوستان و آشنایان تان باشد.
قدم هایتان را بشمارید و دم و بازدم تان را با آن تنظیم کنید. در طول شش قدم اول هوا را به آرامی وارد ریه ی خود کنید، طی شش قدم بعدی هوا را در ریه محبوس کنید، همزمان با شش قدم بعد هوا را به آرامی بیرون بدهید، و قبل از اینکه دوباره نفس بکشید شش قدم بردارید. یعنی شش قدم دم، شش قدم مکث، شش قدم بازدم، شش قدم مکث، و دوباره این چرخه را از اول شروع کنید.
اگر شش قدم برای شما زیاد است تعداد قدم ها را تغییر دهید تا برایتان مناسب باشد. با انجام این تمرین تنفسی که برگرفته از تمرین های هندی است، می توانید به آرامش ذهنی مطلوبی برسید. فایده ی دیگر این تمرین این است که باعث می شود ذهن تیز شود و پذیرای اطلاعات جدید باشد.
جایی را بعنوان مقصد برای خودتان در نظر بگیرید و هر روز تا آنجا پیاده روی کنید. این مقصد می تواند یک درخت، دریاچه، رودخانه یا مکانی دلنشین با منظره ای زیبا باشد که از بودن در آنجا لذت می برید. به تغییراتی که طی فصول مختلف سال در آن مکان ایجاد می شود توجه کنید. به این ترتیب پیاده روی شما تبدیل به سفری جذاب و دیدنی می شود و از لحاظ ذهنی انرژی بیشتری به شما می دهد.
یوهان ولفانگ فن گوته کار جالبی در این زمینه انجام می داد. همیشه هنگامی که برای پیاده روی بیرون می رفت دانه های گل بنفشه به همراه خود می برد و در مسیر خود بر روی زمین می انداخت و مدتی بعد که آن دانه ها تبدیل به گل می شدند از تماشای آنها لذت می برد.
نکاتی مهم برای ترغیب شما به ورزش کردن
در شروع کار، ورزش های سبک انجام دهید. ورزش باید نیرویی تازه به شما بدهد و باعث شادابی شما شود، نه اینکه خسته کننده و طاقت فرسا باشد.
دلیل ورزش کردن تان باید درک واقعی فواید ورزش باشد تا مشتاقانه این کار را انجام دهید، نه اینکه فقط به این خاطر ورزش کنید که شنیده اید برای سلامتی مفید است و خودتان میلی به انجام آن نداشته باشید.
برنامه ی مشخصی برای ورزش کردن تنظیم کنید. چه موقع می خواهید شروع کنید؟ می خواهید هر روز ورزش کنید یا روزهای خاصی از هفته را برای این کار در نظر گرفته اید؟ هر بار چقدر می خواهید ورزش کنید؟ تمرین تان را کجا می خواهید انجام دهید؟
از یک نفر بخواهید بر تمرینات شما نظارت داشته باشد؛ مثلا می توانید با یک مربی ورزش صحبت کنید، اما این مربی کسی نباشد که بیش از حد از شما انتظار داشته باشد و به شما فشار بیاورد. هر روز بعد از ورزش کردن روی تقویم علامت بزنید.
حتی ۵دقیقه ورزش کردن را به منزله ی دستیابی به یک موفقیت در نظر بگیرید.
از هر پله یا هر موقعیت دیگری که پیش می آید برای ورزش کردن استفاده کنید.
هیچ وقت برای شروع ورزش دیر نیست. رشد چشمگیر ماهیچه ها و بهبود وضعیت قلب و رگ های بدن، حتی در سن ۷۰ سالگی هم امکان بپذیر است.
منبع: (زندگی به همین سادگی، تیکی کوستن ماخر)
ادامه ی مقالات زندگی به همین سادگی را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید