بهانه بی بهانه : انضباط فردی و حل مشکلات
«تجربه، اتفاقی که برای انسان رخ می دهد نیست؛ تجربه کاری است که انسان در مقابل اتفاقی که برایش افتاده انجام می دهد.» آلدوس هاکسلی
افکار، دلایل و اعمال، معلول هستند. بنابراین روش تفکر شما به طور گسترده ای روش زندگی تان را تعیین می کند. بزرگترین اصل ذهنی این است که:
«شما همان چیزی می شوید که بیشتر اوقات به آن فکر می کنید.»
افراد برتر در هر حوزه ای شدیدا راه حل گرا هستند. آن ها بیشتر وقت ها به راه حل فکر می کنند. موفق ترین افراد در هر حوزه ای به جای این که خود را درگیر این مسئله کنند که چه کسی چه کاری را انجام داد و چه کسی چه کاری را انجام نداد، روی راه حل ها تمرکز می کنند و این که برای حل مشکل بوجود آمده، چه کاری می توان انجام داد.
عزت خان، فیلسوف صوفیه، می گوید: «زندگی، توالی مداوم مشکلات است؛ مانند امواج اقیانوس که هرگز متوقف نمی شوند.»
این یعنی این که توانایی شما در به کار گیری انضباط فردی، تسلط بر خود و کنترل خود در زمان مواجهه با جریان پایان ناپذیر مشکلات، سختی ها، موانع و شکست های موقتی، برای موفقیت شما در تجارت و زندگی ضروری هستند.
بحران های غیر قابل اجتناب زندگی
شما در طول زندگی خود با کوهی از مشکلات فیزیکی، مالی، خانوادگی، تجاری و سیاسی روبرو می شوید. تنها تغییری که در این زنجیره بی پایان مشکلات ایجاد می شود بحران های گاه به گاه است. اگر یک زندگی عادی داشته باشید احتمالا هر دو تا سه ماه یکبار با یک بحران مواجه می شوید. و در این بحران هاست که شما ویژگی ها و قدرت های شخصیتی خود را به معنای واقعی به نمایش می گذارید.
فقط در زمانی که با شکست ها و موانع ناخواسته مواجه می شوید به دیگران نشان می دهید که شخصیت واقعی تان چگونه است. همه زندگی یک «امتحان» است. تنها سوالی که برای تان باقی می ماند این است که آیا در این امتحان قبول می شوید یا رد می شوید؟ بحران ها به صورت «دعوت نشده» وارد زندگی مان می شوند.
شما از زمان وقوع آن ها خبر ندارید و نمی توانید از قبل آماده و منتظر وقوع شان باشید. اگر می دانستید و آماده می شدید دیگر اسم بحران را روی این اتفاقات نمی گذاشتند. وقتی بحران غیر قابل اجتنابی رخ می دهد بیشتر از هر زمان دیگری به انضباط فردی نیاز دارید تا آرام بمانید و ذهن تان آرام شود تا بتوانید به صورت موثری با آن بحران برخورد کنید.
منبع: (بهانه بی بهانه، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات بهانه بی بهانه را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید