پنهان کردن احساسات
اگر تا به حال برای جلوگیری از بیان احساساتی که بدون شک باعث آزار دیگران می شود لب خود را گزیده اید، یا در حالی که قلبتان شکسته لبخند زده اید یا درست زمانی که خنده تان گرفته است اخم کرده اید، می دانید پنهان کردن احساسات به چه معناست.
وقتی مردم می خواهند ذهنیتشان را بروز ندهند با ماهیچه ها و پوست انعطاف پذیر صورت حالت متفاوت آن با ذهنیت را به خود می گیرند و به این صورت عواطف خود را پنهان می کنند.
اخیرا به یک مهمانی نهار رفتم و روبروی زنی نشستم که دو روز قبل مادرش را از دست داده بود. قبل از صرف نهار از مهمان ها دعوت شد تا چند لحظه به احترام دوتی سکوت کنند. من به دوتی علاقمند بودم و از شنیدن خبر مرگش بسیار متاسف شدم. به دخترش که او را نمیشناختم نگاهی انداختم و زمانی که نگاهمان به یکدیگر افتاد لبخند دردناکی به یکدیگر زدیم. هرکس ما را می دید، متوجه می شد که هر دوی ما دهانمان بسته و ابرو هایمان به بالا متمایل شده بود و هر دو سرمان را کمی تکان دادیم تا مبادا با تکان دادن بیشتر ، حس از دست دادن دوتی از درونمان لبریز شود. اگرچه خیلی سعی کردیم غم و اندوه خود را پنهان کنیم، بیننده ای دقیق می توانست تلاش ما را برای پنهان نگه داشتن احساسمان ببیند.
دقت کنید که فک جلو آمده و چشمان بیرون زده نشان دهنده ی عصبانیت یا معذب بودن است.
آنچه در پشت یک چهره ی افسرده وجود دارد
برخی افراد با یک چهره ی غمگین و گرفته متولد می شوند و نمی توتنند آن را تغییر دهند. در این افراد حالت چشم ها افتاده و دهان رو به پایین و گونه ها آویزان اند. فردی که این حالت چهره را دارد افسردگی در نگاهش موج می زند.
افرادی که حالت چهره شان گرفته است سرد یا جدی یا غمگین به نظر می رسند. اگرچه ممکن است به شما بگویند که چقدر از موفقیت اخیرشان هیجان زده اند اما حالت صورتشان نشان می دهد که آن قدر ها هم خوشحال نیستند. اگر کسی با این حالت چهره به شما گفت که چقدر از برنامه یا پروژه ای هیجان زده است به چشم هایش دقت کنید. اگر نگاهش پر اشتیاق بود و ماهیچه های گوشه های بیرونی چشم ها به بالا کشیده شده بود می توانید حرفش را باور کنید.
(منبع: زبان بدن به زبان آدمیزاد، الیزابت کونکه)
ادامه ی مقالات زبان بدن را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید